Home Casa si Gradina Care este moda placilor ceramice in acest an – cum sa oferi podelei un aspect surprinzator

Care este moda placilor ceramice in acest an – cum sa oferi podelei un aspect surprinzator

Ceramica este alegerea perfecta pentru a combate amprenta lasata de ani in spatiile din locuinta. Si tocmai, problema timpului joaca un rol fundamental in ceea ce se desfasoara in prezent in ceramica- vederea a fost aruncata in urma pentru a recupera materiale, miscari estetice, finisaje etc. (modele de gresie, faianta pe laguna.ro)

Aceasta revenire la istorie si traditie, aplicata ceramicii prin procese de avangarda, gandindu-se la tendintele sectoriale, este ceea ce a ajuns sa se numeasca “Inapoi in viitor”. Dar trebuie sa adaugam si alte propuneri, cum ar fi posibilitatile de mini formate, seductia suprafetelor tactile si puterea culorii si a formelor geometrice.

Sare si piper  – alege elemente de efect si cat mai interesante

Ceramica a reusit sa reproduca perfect aglomeratele traditionale derivate din pietre, fiind cel mai cunoscut mod de a acoperi o podea, care a trait boom-ul sau special in anii ’60 si ’70 in toata Europa. Numerosi profesionisti pariaza pe acest finisaj, intr-o reinterpretare clara a modului de intelegere a placilor de piatra din designul interior.

Subliniaza caracterul sau natural in care predomina fragmente de pietre unite aleatoriu de un aglomerat, cu finisaje diferite care invita la crearea unor compozitii diverse.

Artizanal

Curentul care ne conduce la o revenire la origini a ajuns si in sectorul ceramicii, departe de minimalism, in cautarea valorilor artizanale pentru a aduce o personalitate unica in spatii.

Alege placi mici dar de mare efect

In prezent, in ceea ce priveste dimensiunile ceramice, propunerile XXL coexista cu cele mai mici modele. Si in timp ce formele mari isi ating excelenta decorativa, este timpul ca si cele mici sa aiba o importanta deosebita.

In plus, profesionistii in decoratiuni au mai mult cef de joaca atunci cand vine vorba de personalizarea modelelor, datorita dimensiunii mini a acestor placi si jucandu-se cu pozitionari gratuite ce au o mare putere estetica.

Formele si culorile

Reactia anti-minimalism pe scara larga a ajuns, de asemenea, la ceramica sustinuta de justificarea unei miscari moderne a anilor ’80, New Memphis, care a standardizat modele pline de culoare si o mare spectaculozitate formala.

Efecte tridimensionale

Exista o putere speciala care influenteaza semnificativ perceptia vizuala si fizica a materialelor si, in consecinta, daca vorbim despre ceramica, aceasta inseamna ca ofera un joc decorativ foarte interesant.

Datorita progreselor tehnologice, este posibila recrearea mai precisa a reliefurilor pentru a genera contraste intre suprafetele lustruite si finisajele brute, intre forme plane si volumetrice, intre emailuri stralucitoare si mate etc.

Unde si cand sa folosim placi ceramice?

Importanta solului unei locuinte este adesea apreciata ca fiind o decizie grea. Daca unii doresc placi ceramice doar in camerele de baie sau in bucatarie, sunt persoane interesate sa detina un sol de ceramica in toata casa. De preferat sa optezi pentru o podea din ceramica in toata locuinta in cazul in care dispui de o incalzire prin pardoseala sau, daca locuiesti intr-o zona calda. Alege modele de ceramica pe laguna.ro si gaseste ce e mai potrivit stilului tau caracteristic!

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Marian D.
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.