Home Parenting Cat lapte praf sa dai copilului si la ce varsta?

Cat lapte praf sa dai copilului si la ce varsta?

Pana la 3 ani, laptele este cel mai important aliment pentru copilul tau. Cand nu este posibil sa alaptezi, exista lapte praf pentru sugari.

Lapte praf specific pentru un sugar

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda alaptarea exclusiva a sugarilor de pana la 6 luni. Dar, atunci cand nu poti sau nu doresti sa alaptezi, este posibil sa apelezi la laptele praf  pentru sugari, numit si „formula pentru sugari”.

Aceasta este potrivita pentru nevoile specifice ale nou-nascutilor pana la 4-6 luni. Ele respecta reglementari foarte stricte, iar continutul lor de acizi grasi esentiali, proteine, carbohidrati, vitamine si minerale este potrivit pentru bebelusi. Prin urmare, formularea lor este studiata pentru a fi cat mai aproape de cea a laptelui matern.

De la 4-6 luni la 10 luni, nevoile nutritionale ale unui copil mic se modifica, odata cu inceperea diversificarii alimentelor. Laptele de varsta a 2-a, numit si „ lapte de continuare”, preia laptele de varsta 1 cand cel putin una dintre mese este diversificata. Intre 10 si 12 luni, laptele de crestere va fi la randul sau administrat copiilor cu varsta de pana la 3 ani, pe langa o dieta variata.

De unde stii cat lapte sa-i dai nou-nascutului?

De-a lungul lunilor, cantitatea de lapte praf pentru sugari din fiecare sticla creste, in timp ce numarul acestora scade. Ca indicatie, iata cantitatile de lapte pentru sugari recomandate copiilor, in functie de varsta si de la nastere.

Cat de mult ar trebui sa bea un bebelus de 1 luna?

De la nastere si pana in prima luna a bebelusului, se recomanda sa i se administreze pana la  10 sticle de 50 pana la 60 ml  de lapte de varsta 1.

Cati ml bea un bebelus de 2 luni?

De la al doilea bebelus, el ar trebui sa pretinda in medie aproximativ 6  sticle  de 90 ml sau  aproximativ 540 ml.

Cat de mult pentru un copil de 3 luni?

In a treia luna de bebelus, poti oferi sticle mai indepartate in timpul zilei, dar si mai substantiale. In medie, un sugar de trei luni va consuma  5 pana la 6 sticle de 120 ml pe zi .

Cate sticle pe zi de la 4 luni?

Dupa a treia luna, bebelusul va cere din ce in ce mai putine sticle, dar din ce in ce mai substantial! Treptat, vei putea sa-ti pui mesele copilului cu ale tale, daca i se potriveste. De la 3 la 4 luni, numara 5 sticle de 150 ml. Apoi 4 sticle de 180 ml de la 4 la 5 luni, 4 sticle de 240 ml de la 5 la 6 luni,  3 sticle de 210 ml de  la 6 luni la 10 luni sau chiar un an.

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Parenting
Comments are closed.