Home Uncategorized Cate modele, atatea tipuri de taiere: cum sa alegi un disc de motocoasa?

Cate modele, atatea tipuri de taiere: cum sa alegi un disc de motocoasa?

disc motocoasa

Oricine este pasionat de agricultura, gradinarit sau horticultura, cu siguranta a folosit cel putin o data in viata o motocoasa. Ierburile, balariile si micii arbusti care invadeaza orice teren isi fac aparitia cu precadere in sezonul cald, iar pentru a scapa de aceste “inconveniente”, gospodarii pun la treaba motocoasele, de cel putin cateva ori pe an. Insa, pentru a profita de cel mai bun randament, vei avea nevoie de un disc motocoasa potrivit, bine ascutit si compatibil cu modelul tau de motocoasa.

Pe piata, exista tipuri variate de discuri, cu 2, 3, 4 sau mai multe lame, sub felurite forme si aspecte. Cum il alegi insa pe cel potrivit? Cea mai buna recomandare este sa comanzi de la un magazin online care dispune de zeci de modele diferite, precum www.generalmotor.ro! Aici vei gasi atat modelul de disc de motocoasa potrivit, cat si accesorii, piese de schimb sau chiar motoutilaje noi!

Asadar, incepe procesul de selectie prin determinarea tipului de vegetatie care necesita taiere. Discurile de motocoase, chiar si cele mai versatile, au anumite limite in privinta inaltimii si grosimii vegetatiei, iar daca aceste limite sunt depasite, exista riscul de uzare rapida a discului sau chiar a utilajului. Altfel spus, este indicat sa fii precaut atunci cand alegi un anumit model de disc si sa te asiguri in acelasi timp ca motocoasa ta dispune de puterea necesara pentru a atinge performante maxime!

Inainte de a alege, insa, iata care sunt cele mai des intalnite tipuri de disc de motocoasa, precum si particularitatile modelelor prezentate!

Discuri turnate

Aceste discuri sunt realizate dintr-un material omogen, de regula din otel. Pot avea diverse forme, de la discuri cu 2 lame pana la cele cu 80 de dinti, in forma circulara. De regula, sunt folosite pentru a taia gazon si ierburi moi, insa modelele cu 22, 30 sau 80 de dinti pot taia chiar si mici arbusti. In functie de calitatea materialului, aceste discuri vor incepe sa se uzeze dupa aproximativ o ora de folosire intensiva. Pot fi re-ascutite, iar pretul relativ redus inseamna ca iti poti achizitiona mai multe bucati, pentru a te asigura ca duci treaba la bun sfarsit!

Discuri cu dinti intariti (carbura de tungsten sau tip drujba)

Acest tip de disc motocoasa este existent doar in forma circulara, avand dinti cu intarituri din diverse materiale. Cele cu dinti din carbura de tungsten sunt aproape la fel de ascutite ca diamantul, avand o durabilitate excelenta. Poti fi intalnite in variante cu 36 sau 40 de dinti, insa exista si varietati cu 60 de dinti, destinate operatiunilor forestiere. Sunt potrivite pentru a taia o gama variata de vegetatie, de la ierburi si buruieni pana la tufisuri si arbusti cu diametrul de pana in 10 cm.

Cu toate acestea, prezinta si un dezavantaj: daca unul sau mai multe varfuri intarite se ciobesc, devine foarte dificila taierea vegetatiei, iar balansul discului se pierde. De regula, in compozitia acestor varfuri se regaseste carbura de tungsten si cobalt, insa unele produse mai ieftine contin fier, care este casant si se poate ciobi usor. In schimb, discurile de motocoasa cu dinti de drujba sunt foarte rezistente, insa nu la fel de versatile, fiind ineficiente la taierea gazonului.

Prin urmare, tine cont de aceste sfaturi la alegerea unui nou disc de motocoasa! Intra pe www.generalmotor.ro, descopera toate modelele disponibile si fa apel la specialistii site-ului, care sunt intotdeauna bucurosi sa te ajute!

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Razvan
Mai multe articole din Uncategorized
Comments are closed.