Home Recomandari Conducerea unei mașini – greșelile care trebuie sa le eviti

Conducerea unei mașini – greșelile care trebuie sa le eviti

Să fim sinceri- pentru foarte multă lume, șoferi cu multă experiență, școala de șoferi este deja o vagă amintire. Dar, cel mai adesea, din cauza oboselii sau a neatenției, chiar și a grabei se fac anumite greșeli care uneori pot avea consecințe grave. Iată care sunt greșelile de evitat în condus și cum o școală de șoferi te poate ajuta.

Nu poziționezi așa cum trebuie scaunul. Unele persoane nu poziționează așa cum trebuie scaunul, din cauza faptului că au impresia că dacă stau mai sus, pot să perceapă mai bine traficul din jur. Sau că au un control mai bun asupra mașinii. Dar, primul lucru care se învață la Școala de soferi  este cum se poziționează corect scaunul șoferului.

Nu păstrezi distanța față de alte vehicule. Trebuie să lași un spațiu suficient între mașină ta și cea din jur pentru a avea mereu grijă în cazul în care vehiculul din față trebuie să frâneze brusc. La școala Evodrive vei învăța că trebuie să menții o distanță de cel puțin 3 secunde între mașina ta și cea din față. Iar atunci când este vreme mai urâtâ, trebuie să lași o secundă suplimentară în plus în cazul în care derapezi cumva sau aluneci.

Nu mai ești atent la unghiurile moarte. Atunci când te întorci, nu este de ajuns să te uiți în oglinzile laterale, deoarece mașina are și unghiuri moarte. Trebuie și să te întorci pentru a te bucura de un plus de vizibilitate.

Nu folosești centura de siguranță. Nu neglija importanța centurii de siguranță atât pentru tine, cât și pentru restul pasagerilor, deoarece niciodată nu știi ce se poate întâmpla.

Controlezi greșit volanul. Dacă vrei să schimbi poziția de mers, va trebui să rotești volanul la un unghi potrivit, corespunzător. Trebuie și să ții mâinile corect pe volan pentru a nu pierde controlul. Din acest motiv, va trebui să ții mereu mânile, cum se spune între ora 10 și 2.

Nu foloselști semnul de începător. Unii se simt mai prost sau inferiori față de ceilalți participanți la trafic atunci când au semnul începătorului pe mașină. Un lucru foarte greșit. Nu te lăsa însă intimidat, nu te simți mai prejos, deoarece nimeni nu s-a născut învățat. Experiența își va spune în curând cuvântul.

Conduci cu o viteză prea mică. Da, nu se recomandă să conduci cu o viteză excesivă, dar nu trebuie nici să conduci cu o viteză prea mică, de 20-40 de km la ora. Vei reuși doar să încurci circulația și cel mai sigur vei primi poate și o amendă. Iar dacă încă nu ai o anumită siguranță atunci când vine vorba despre condus, cel mai bine ar fi să mai iei câteva ore de condus la Școala de șoferi. Eu am ales Evodrive – Scoala de soferi

Frânezi prea des. Nu ar trebui să exagerezi atunci când vine vorba despre folosirea frânei. Ar trebui să încerci să le folosești doar atunci când este neapărată nevoie.

Faci greșeli de accelerare. La un moment dat, după 800 rpm, șoferii au tendința de a lua piciorul de pe ambreiaj și de a tot accelera. Dar, dacă vei face asta, vei risca următorul lucru- mașina se va tot smuci și la un moment dat se va opri. Motorul trebuie să ajungă la 1200-1500 rpm.

Te enervezi la volan. Foarte multe persoane fac greșeli și fac în timp ce și tu ești în trafic. Dacă cineva nu semnalizează așa cum trebuie, pune o frână bruscă în fața ta sau te depășește sau te claxonează, asta nu înseamnă că ar trebui să îți pierzi sângele rece. Nu vei rezolva nimic.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului LPN Media
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.