Home Casa si Gradina Cum amenajezi exteriorul casei? Sfaturi de design exterior care iti pot pune locuinta in evidenta

Cum amenajezi exteriorul casei? Sfaturi de design exterior care iti pot pune locuinta in evidenta

Probabil ca ni se intampla destul de des sa pasim pe langa case ce reusesc sa ne atraga privirile prin design-ul lor exterior unic, uneori chiar spectaculos am putea spune. De foarte multe ori, atentia proprietarilor de case se indreapta cu precadere spre aspectele ce tin de interior, astfel ca exteriorul este adesea trecut pe un plan secundar. Desi este oarecum firesc sa ne focusam atentia pe confortul din interior intr-o prima etapa, nu trebuie sa uitam de faptul ca exteriorul reprezinta un element cheie al identitatii unei locuinte. Practic curtea si stilul arhitectural al casei sunt aspectele care capteaza privirile trecatorilor si desigur ale celor ce ne trec pragul.

In prezent posibilitatile proprietarilor de case in ceea ce priveste amenajarile exterioare sunt aproape nelimitate, aspect ce ingreuneaza de cele mai multe ori deciziile acestora. Indiferent daca tocmai ti-ai achizitionat o locuinta cu ajutorul unei agentii imobiliare serioase sau iti doresti pur si simplu sa redecorezi vechea curte si gradina, cert este faptul ca iti doresti ca rezultatul final sa fie unul care sa iti intreaca asteptarile. Iata asadar cateva aspecte de luat in calcul in procesul de amenajare al exteriorului casei!

            Gardul

Gardul este unul dintre acele elemente ale unei case, care si-a depasit de multa vreme conditia devenind un produs cu importante calitati estetice, nu doar functionale. Daca in trecut atentia proprietarilor era indreptata inspre securitate si intimitate, in prezent, gardul aproape ca poate fi considerat un element definitoriu al unei curti amenajate cu stil. Desi in prezent putem vorbi despre posibilitati multiple in ceea ce priveste gardurile, la mare cautare sunt in prezent traditionalele garduri din beton, garduri ce reusesc sa duca atat estetica, cat si functionalitatea la un complet alt nivel.

Gradina

Gradina nu este doar un simplu spatiu anex locuintei, ci este chiar o parte important din identitatea acesteia. Din acest motiv, este recomandat ca si aceasta sa primeasca atentia cuvenita. Daca nu ai alcatuit inca proiectul propriu de amanajare al gradinii si nu ai idei despre cum sa amenajezi acest spatiu pentru a-i aduce frumusetea in prim plan, iti recomandam sa apelezi la servicii specializate de proiectare gradini. In acest fel vei obtine o gradina moderna, adaptata perfect stilului arhitectural al locuintei.

Spatiile verzi

Indiferent daca este vorba despre o curte amenajata intr-un stil modern sau clasic, cert este faptul ca in ambele situatii, spatiile verzi joaca un rol esential in ceea ce priveste estetica de ansamblu. Astfel, dincolo de stilul arhitectural, de pavaje si de alte lucruri ce se regasesc in curte sau gradina, nu trebuie sa uiti de impactul pe care verdeata il are. Gazonul spre exemplu, este un element esential al unei gradini moderne, fapt pentru care este de nelipsit.

Decoratiunile

In acelasi timp, poti apela chiar si la ajutorul obiectelor decorative, create special pentru a aduce un plus de estetica si stil spatiilor din exteriorul locuintei. Piticii pentru gradina sau jardinierele sunt doar doua exemple de achizitii care te pot ajuta sa dai o infatisare complet noua, atat curtii cat si gradinii.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.