Decocturi, ceaiuri de plante, uleiuri esentiale, siropuri: o durere in gat poate fi tratata in cateva zile cu o solutie naturista.
O durere in gat se caracterizeaza prin inflamatia mucoasei gatului. Pentru a-l proteja, trebuie sa folosim plante bogate in taninuri, avand proprietati analgezice, antibacteriene, antiinfectioase si antiinflamatorii. Ce sunt ele ? Cum sa le folosesti? Iti vom oferi toate sfaturile noastre pentru a te vindeca rapid.
Putem apela la plante din familia Rosaceae. Acestea din urma, cum ar fi frunzele de maracini sau anumite radacini, sunt bogate in taninuri, care protejeaza mucoasa gatului. De asemenea, au proprietati antiinflamatorii, analgezice, antivirale si antibacteriene. Un decoct se face prin fierbera radacinilor, semintelor, scoartelor si / sau boabelor, apoi acoperirea lor timp de o ora.
Lamaie, ghimbir, usturoi, cayenne, soc, menta verde, busuioc, flori de caprifoi si echinacea sunt cateva plante benefice ce pot ajuta la evitarea simptomelor cand apare raceala sau gripa. O planta perena originara din Asia de Sud-Est si cultivata ca o leguma cu frunze, Houttuyynia cordata, cunoscuta si sub numele de planta cameleon, are proprietati antivirale si are o lunga istorie de utilizare pentru ameliorarea infectiilor si inflamatiilor virale. O alta planta din aceeasi categorie ca Houttuyynia este Andrographis paniculata, care a fost folosita in mod traditional pentru gripa, febra si inflamatie. Andrographis se gaseste sub forma de suplimente la magazine online precum esteto.ro.
Usturoiul, radacinile de hrean, busuiocul ajuta la ameliorarea congestiei si a tusei. Ceaiul fierbinte de busuioc cu ghimbir si miere ajuta la miscarea mucusului blocat si smrlioreaza durerea din gat. Un astfel de remediu natural poate ajuta extraordinar de bine in stoparea racelilor.
Produsele din salvie, cimbru, apoi infuziile de musetel pot aduce o usurare mai rapida si pot dezinfecta gura si gatul.
Ierburile benefice pentru ameliorarea durerilor de gat si / sau tusei uscate includ lemn dulce si miere. Frunzele de patlagina sunt si ele utile pentru ameliorarea tusei uscate si a altor simptome respiratorii si sunt utile si pentru tusea spasmodica. Patlagina este o planta buna si exista numeroase siropuri care pot fi extrem de benefice.
Un amestec bun de ceai pentru ameliorarea tusei uscate este infuzia de patlagina si lamaie.
Tusea spasmodica poate fi ameliorata cu ceai de cimbru. Alte plante care ajuta la ameliorarea tusei spasmodice sunt infuziile fierbinti de salvie sau trandafir ca astringenti, mac si / sau scoarta de cires salbatic ca antispastice.
Remediile care contin eucalipt sunt utile in special pentru ameliorarea problemelor respiratorii superioare. Aceasta planta are activitate demulanta, antitusiva si expectoranta care ajuta la ameliorarea iritatiei gatului.
Durerea in gat fiind de origine virala, putem apela la produsele din soc cu virtuti antivirale si anti-gripale, si eficiente asupra anumitor coronavirusuri, dar si la catina ca tratament preventiv de baza, si la toate fructele de padure rosii si negre pentru bogatia lor in vitamina C si antocianine, foarte protectoare ale mucoaselor.
Durere in gat: ce uleiuri esentiale alegem?
Ne vom concentra asupra uleiului esential de lamaie, arbore de ceai sau menta care sunt anti-infectioase, antivirale. De asemenea, nu trebuie sa subestimam puterea pe care o are mierea.
Pentru a descoperi mai multe produse naturale excelente in combaterea durerilor in gat, esteto.ro iti va fi de un real ajutor.