Home Sanatate De ce sa iti vaccinezi animalul de companie? Ai grija de sanatatea lui

De ce sa iti vaccinezi animalul de companie? Ai grija de sanatatea lui

Vaccinarea la animalele de companie urmareste sa previna unele dintre bolile infectioase  cele mai grave sau mai contagioase care afecteaza  cainii  si  pisicile. Acestea pot fi mortale sau foarte debilitante. In multe cazuri nu exista tratament sau este foarte dificil, lung sau nu foarte accesibil, asa ca vaccinarea este un instrument important, iar uneori poate fi singurul instrument  pentru a le controla si a asigura bunastarea animalelor tale de companie.

In lumea dezvoltata, focarele de boli infectioase sunt de domeniul trecutului si, pentru tineri, sunt greu de imaginat. Astazi, vaccinurile au devenit baza fundamentala a medicinei veterinare preventive si au avut un succes enorm in ceea ce priveste calitatea sanitara in populatiile dezvoltate. Exista multe boli care pot fi prevenite prin vaccinarea pisicilor si a cainilor. Un vaccin veterinar facut la timp te scapa de multe neplaceri.

 

Stiai ca vaccinarea joaca un rol important in viata animalului tau?

Un caine este vaccinat de la varsta de doua luni. Apoi va primi o a doua injectie la aproximativ o luna dupa prima pentru fiecare vaccin primit. Ulterior, va fi necesar un memento in fiecare an pentru a reinnoi protectia animalului tau. Ca de exemplu, cazul vaccinului antirabic este deosebit. Se poate practica doar de la 3 luni. In plus, nu este nevoie de un memento. O singura injectie este suficienta pentru a-ti proteja animalul de companie pe viata.

Anterior, cainii erau vaccinati anual. In ultimii ani, recomandarile au scazut acest standard pentru anumite tipuri de vaccinuri. Pentru a cunoaste ritmul de vaccinare, o data pe an sau mai putin, trebuie sa asculti sfaturile medicului veterinar de referinta al cainelui tau. Pe langa vaccinuri, este important sa acorzi atentie micilor pericole ale vietii de zi cu zi si sa adopti cele mai bune obiceiuri pentru a asigura o sanatate optima pentru animalul tau de companie.

Cand trebuie sa iti vaccinezi animalul?

Este recomandat sa iti vaccinezi cainele impotriva rabiei, deoarece aceasta boala poate fi foarte periculoasa. Varsta minima pentru a-ti vaccina cainele este de 12 saptamani conform unei decizii europene. Pentru a calatori in Europa, vaccinul este, de asemenea, obligatoriu. Vaccinarea primara poate avea un efect limitat in timp, in functie de producatorul vaccinului.

Cand sa vaccinati un caine dupa primul vaccin? Odata efectuata prima vaccinare, trebuie sa urmezi tabelul de mementouri, astfel incat cainele tau sa ramana imun la rabie. Nu exista un singur protocol de vaccinare pentru toti cainii. Decizia de a vaccina impotriva unei anumite boli ar trebui sa se bazeze pe stilul de viata al cainelui in cauza. Vaccinurile de baza sunt recomandate pentru toti cainii, indiferent de stilul de viata, in timp ce vaccinurile optionale sunt recomandate pentru cainii al caror profil de viata ii pune la un risc mai mare pentru anumite boli.

 

De ce sa folosesti un vaccin veterinar recomandat de catre medic?

Acest profil se poate schimba in functie de stilul de viata al animalului, dar si in functie de regiunea in care traieste si chiar de varsta acestuia. Unele vaccinuri pot fi administrate o data la trei ani, dar numai dupa terminarea primului set de doze initiale. Acesta este si cazul vaccinului canin de baza. De exemplu, acest vaccin trebuie administrat la varsta de 2 luni, apoi repetat la varsta de 3 si 4 luni, apoi in anul urmator.

Daca animalul tau de companie este protejat corespunzator, acest contact cu alti agenti externi nu va face decat sa ii intareasca apararea si ii va aduce beneficii, desi este posibil sa contracteze o boala, nu va fi grav. Multe boli pot fi prevenite prin vaccinarea tuturor animalelor de companie. Alegerea celui mai potrivit tip de vaccin veterinar la momentul potrivit este esentiala. La Veteco gasesti o serie de suplimente veterinar pentru animalul tau.

 

Date de contact :

Tel/Fax: 0213170380/ 0312286702

Email: [email protected]

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Sanatate
Comments are closed.