Home Casa si Gradina Descopera gama de unelte pentru intretinerea gradinilor si a curtilor

Descopera gama de unelte pentru intretinerea gradinilor si a curtilor

unelte pentru intretinerea gradinilor si a curtilor

Chiar daca pentru cei mai multi dintre noi a locui la o casa cu curte si gradina este un vis, trebuie spus ca imaginile si fotografiile de pe internet sau din reviste cu astfel de curti si gradini perfect aranjate sunt obtinute prin efort si timp alocate pentru ingrijirea curtilor si a gradinilor. Indiferent de suprafata de curte sau de gradina de care trebuie sa te ocupi, este important sa stii ca poti alege sa investesti in anumite unelte care sa te ajute pentru a intretine aceste spatii.

De foarte multe ori aspectul gazonului din curte face diferenta dintre o curte perfect ingrijita si una cu aspect neingrijit. Pentru a avea certitudinea ca vei avea gazonul mereu ingrijit si ca in acest sens nu trebuie sa depui un efort enorm poti alege sa investesti intr-o motocositoare pe benzina. Pe piata produselor destinate ingrijirii si intretinerii gradinilor si a curtilor exista diferite tipuri de motocositoare. Alegerea unui astfel de aparat trebuie sa tina cont in primul rand de suprafata pe care urmeaza sa fie folosita aceasta motocositoare.

Atunci cand urmeaza sa investesti intr-o motocositoare pe benzina este foarte important sa te apleci asupra anumitor aspecte pentru a te asigura ca faci alegerea potrivita. In primul rand trebuie avuta in vedere fiabilitatea motocoasei si sa alegi un brand care asigura o utilizare indelungata. Un al doilea aspect este latimea de taiere a lamei, acest lucru influentand de cate ori trebuie revenit pe suprafata gazonului pentru a taia iarba. Nivelul de zgomot si greutatea motocoasei sunt alte doua detalii importante in alegerea acestei unelte. Nu in ultimul rand putem aminti volumul rezervorului de carburant si inaltimea manerului motocoasei astfel incat sa iti ofere o utilizare ergonomica ori de cate ori este nevoie sa tai iarba din curte.

Daca o motocositoare este alegerea ideala pentru acele spatii avand pana in jur de 500-600 de metri patrati, pentru curti sau gradini mai mari este indicat sa apelezi la un trimmer electric. Cu ajutorul trimmer-ului electric este mult mai usor si mai comod de taiat iarba pentru suprafete mari acoperite cu gazon. De asemenea, acest aparat iti pemite chiar sa tunzi gardul viu, fiind un dispozitiv extrem de versatil in privinta utilizarii. Usurinta de utilizare si portabilitatea ridicata fac din aceasta unealta o alegere foarte inspirata pentru toti aceia care locuiesc la curte si care au de ingrijit zone verzi.

Dincolo de taierea si intretinerea gazonului sau a spatiilor verzi din curte sau din gradina, pentru un aspect mereu ingrijit este nevoie si de indepartarea murdariei care se poate face in aceste spatii. In acest sens cea mai eficienta optiune o reprezinta o masina de maturat. Alegerea ideala pentru curtea casei este o masina de maturat manuala, aceasta oferind posibilitatea de a indeparta murdaria intr-un timp foarte scurt si fara un efort foarte mare. Toate aceste unelte te pot ajuta sa faci din intretinerea curtii si a gradinii o activitate relaxanta si chiar placuta.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.