Home Casa si Gradina Evită să iei țeapă de la comercianți și alege pomii fructiferi de la Grădinamax

Evită să iei țeapă de la comercianți și alege pomii fructiferi de la Grădinamax

Ce înseamnă să iei țeapă când vine vorba de pomi fructiferi? De ce Grădinamax reprezintă o alegere bună? Atât pe internet, cât și în piețe, sunt tot felul de comercianți care pretind a vinde pomi fructiferi de calitate. Dar, marfa pe care o cumperi de la acești vânzători se poate să nu fie ce te-ai așteptat. Iar tu, în momentul achiziției, nu ai cum să probezi sa vezi dacă mărul e măr, și nu corcoduș.

În schimb, când alegi un furnizor de încredere, cu experiență în domeniu, riscurile scad considerabil. Produsele sunt etichetate corespunzător, pentru a nu se crea confuzii, și primești toate informațiile necesare și utile despre soi și îngrijirea acestuia. Să nu mai vorbim de faptul că primești factură pentru achiziție, ceea ce reprezintă în sine o garanție a calității și seriozității furnizorului.

Pentru a ne asigura succesul și bucura de fructe delicioase, mai sunt câteva aspecte de luat în seamă atunci când achiziționăm pomi fructiferi. Așadar, ia în seamă și recomandările de mai jos.

Atenție la mărimea pomului la maturitate

Majoritatea din noi, când aleg pomi fructiferi, se gândesc la fuctele oferite și la avantajul de a avea cât mai multe fructe în grădină. Dar, există posibilitatea de a întimpina probleme dacă nu se ia în considerare dimensiunea pomilor la maturitate. Pomii mari pot fi greu de întreținut, iar crengile lor se pot intercala dacă nu au spațiu suficient să crească. Atunci când acest lucru se întâmplă, productivitatea lor scade, din moment ce acele crengi nu vor avea parte de suficient soare pentru fructe.

De aceea, fa un plan adecvat înainte să plantezi pomi fructiferi în grădină. Decide-te asupra soiurilor dorite și vezi ce dimensiuni are fiecare la maturitate. Vezi apoi dacă le poți oferi un loc în grădină și dacă ai suficient spațiu la dispoziție pentru ca fiecare să se dezvolte în voie. Este bine de știut că sunt și varietăți mai scunde ale pomilor fructiferi populari. Ei au fost creați pentru a oferi alternative celor care au spațiu mai redus în grădină.

Ce varietăți de pomi preferi?

Aici totul se rezumă la fructele pe care îți place să le consumi. Dar, merită să te gândești bine și la acest aspect, din moment ce vei avea un pom pentru ani de zile, dacă nu chiar și decenii. Deci, nu sunt ca și legumele plantate în grădină, ce se scot și se pot înnoi cu altele la anul. Un pom fructifer poate produce cantatități mari de fructe, așa că nu trebuie să rămâi pe cap cu ceva ce nu îți place. În cazul în care ai nevoie de pom pentru polenizare, alege, de asemenea, o varietate care îți place. Majoritatea pomilor fructiferi oferă mai multe opțiuni pentru polenizare, deci vei avea de unde alege.

Vezi dacă ai nevoie de pomi pentru polenizare

La fel ca orice altă plantă ce produce fructe și pomii fructiferi au nevoie de polenizare. Dar, aici nu vorbim doar de prezența albinelor, ci de prezența unui al doilea pom, de același tip, ce va ajuta procesul de polenizare. Așadar, există tipuri de pomi fructiferi ce vor trebui sa fie plantați în pereche, pentru a produce fructe. Există pomi fructiferi ce au nevoie de astfel de polenizatori, deși ei la rândul lor sunt sterili, nepuntând să ajute la polenizarea altor pomi.

Există și pomi fructiferi ce se pot poleniza singuri, precum vișinul. Dar, cireșul și alți pomi ce produc fructe cu sâmburi tari au nevoie de un al doilea pom pentru polenizare. Întotdeauna verifică acest aspect și vezi dacă soiul dorit are sau nu nevoie de un alt pom pentru polenizare și producere de fructe.

Pomi cu mai multe altoiuri

Altoiurile sunt necesare, în anumite cazuri, pentru a ajuta un pom să devină mai productiv. În acest mod se obțin soiurile de pomi pitici și semi-pitici. Dar, tot așa se pot obține și pomi cu două varietăți de fructe, ce se polenizează singuri. Un astfel de pom te poate ajuta sa economisești spațiu, din moment ce nu ai nevoie de un al doilea pom pentru polenizare. Totuși, încearcă să eviți pomii care promit a produce trei sau mai multe tipuri de fructe. Deși par atractivi, acești pomi sunt greu de crescut, iar proprietarii lor se plâng de productivitatea lor scăzută.

De unde să cumpăr pomi fructiferi?

Pentru a te asigura de calitatea unui pom și să ai siguranța că vei primi ceea ce ai cumpărat, mergi pe mâna furnizorilor cu experiență. Grădinamax este pe piață de 12 ani, iar dacă îi alegi eviți posibilitatea de a lua țeapă de la vânzători obscuri, găsiți pe internet. Catalogul lor de produse este foarte generos, așa că sunt șanse foarte mari să găsești tot ce ai nevoie într-un singur loc.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Dragos
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.