Se știe că un somn reconfortant poate să-ți schimbe întreaga zi. Să te trezești odihnit înseamnă să ai parte de putere de muncă în ziua respectivă și parcă totul urmează să se miște ca pe roate.
De multe ori salteaua pe care dormim este responsabilă pentru un somn bun, așa că aceasta trebuie aleasă cu grijă pentru a nu fi nevoit să o schimbi după o perioadă scurtă de timp.
Criterii de care să ții cont atunci când alegi o saltea
Petrecem aproximativ o treime din viață dormind, așa că este necesar să acordăm o importanță sporită acestei părți din viață.
Înainte de a pleca în căutarea saltelei perfecte, răspunde la următoarele 3 întrebări decisive care îți vor face căutarea mult mai ușoară:
1. Ce fermitate să aibă salteaua?
Fermitatea unei saltele se împarte în trei mari categorii: fermă; de duritate medie; moale.
Cel mai important aspect pe care îl are o saltea este susținerea coloanei. Iar atunci când vorbim despre fermitate trebuie să calculezi cu atenție greutatea celui sau celor care o folosesc, somiera pe care o vei așeza și dimensiunea acesteia.
2. Ce tip de producție să aleg?
În funcție de felul în care sunt produse, saltelele se împart în trei categorii: din spumă, pe arcuri sau ortopedice. Fiecare vine cu avantajele sale, însă cel mai important este să satisfacă nevoile tale.
Cele pe arcuri sunt de o duritate medie și asigură un confort sporit al coloanei.
Cele din spumă cu memorie vor reține forma corpului, mulându-se pe aceasta și păstrându-și poziția de-a lungul nopții.
Iar saltelele ortopedice se aseamănă cu cele cu memorie, însă sunt mai ferme și mai stabile, fiind perfecte pentru persoanele care suferă dureri de spate.
3. Ce facilități îmi doresc să aibă salteaua?
În ultima perioadă au apărut tot felul de facilități pe care o saltea ți le poate oferi, iar acestea s-au transformat în factori decizionali atunci când vine vorba de o achiziție.
Saltelele hipoalergenice sunt cele care împiedică formarea bacteriilor de diferite tipuri în țesătură, a acarienilor și a ciupercilor, înlăturând astfel probabilitatea de dezvoltare a alergiilor.
Saltelele cu aerisire au un sistem de circulare a aerului care nu permite instalarea umezelii și a căldurii, astfel încetinind formarea acarienilor.
Saltelele cu huse detașabile au avantajul de a fi mai ușor de întreținut și curățat tot înspre a opri formarea acarienilor.
Pune răspunsurile la aceste întrebări pe foaie și, odată ce le ai, poți începe căutarea saltelei perfecte pentru tine și în funcție de buget!