Home Calatorii Iti doresti o aventura montana de neuitat? Iata ce nu trebuie sa iti scape!

Iti doresti o aventura montana de neuitat? Iata ce nu trebuie sa iti scape!

Natura reprezinta una dintre cele mai simple cai prin care putem evada din cotidian si din tot ceea ce stilul de viata modern presupune. Nu sunt deloc rare situatiile in care, ori de cate ori avem la dispozitie cateva libere, luam decizia de a le petrece undeva departe de forfota urbana, care ne oboseste si ne creeaza chiar si disconfort. Una dintre caracteristicile unice ce transforma orice zona montana intr-una cu adevarat spectaculoasa este frumusetea acestor zone, care ramane neschimbata, indiferent de anotimp. O aventura montana de neuitat presupune desigur cateva pregatiri minutioase, pentru ca intotdeauna ne dorim sa avem parte de experiente placute atunci cand vine vorba despre calatorii.

O experienta montana, in special in sezonul rece presupune mai multa pregatire decat in sezonul cald, pentru ca de aceasta data va trebui sa luam in serios si conditiile meteo, care pot fi destul de imprevizibile in acest punct. Astfel, am pregatit pentru tine cateva sfaturi ce iti pot fi de un real folos in pregatirea unei aventuri montane de care sa iti aduci aminte cu drag.

            Verifica temeinic aspectele ce tin de buna functionare a masinii

Dat fiind faptul ca vei calatorii cel mai probabil cu automobilul personal, este recomandat sa faci o verificare temeinica masinii, mai ales ca acum in sezonul rece, anumtie probleme preexistente ale masinii se pot accentua. Daca semnalezi probleme, iti recomandam sa le solutionezi si sa inlocuiesti piesele uzate, mai ales astazi cand este atat de simplu sa gasesti de la piese de calitate pentru Evoque, pana la cele pentru alte masini de teren sau clasice. Mai mult decat atat, nu uita sa iti echipezi masina cu anvelope de iarna. Nu-ti asuma niciun fel de risc, pentru ca o defectiune la nivelul masinii, iti poate da cu usurinta intreaga calatorie peste cap.

Verifica starea vremii

Sezonul rece este prin natura sa unul plin de provocari, de aceea este absolut esential sa arunci un ochi si pe prognoza meteo, pentru a sti cat mai bine cum trebuie sa te pregatesti. Dat fiind faptul ca ne aflam in sezonul rece, ne putem astepta oricand la ninsori la munte si la drumuri pe care se circula greu sau chiar inchise.

Acorda atentie bagajului

Hainele groase vor ocupa in mod cert o mare parte din spatiul bagajelor, insa pe langa aceste lucruri, este recomandat sa te asiguri ca ai cu tine si alte produse esentiale, precum ar fi incarcatoarele pentru telefoane, diferite medicamente, produse de ingrijire etc. Iti recomandam sa incepi sa pregatesti bagajul cu cateva zile inainte si sa nu il lasi pe ultima suta de metri, pentru ca risti sa uti lucruri importante acasa.

Nu uita acasa distractia si buna dispozitie

Pentru ca o aventura montana sa se transforme intr-una cu adevarat memorabila, este absolut esential sa te asiguri ca pleci la drum plin avand o stare de spirit pozitiva, lasand deoparte pentru cateva zile toate acele probleme care iti genereaza oboseala si stres. Muntele este despre natura si despre distractie mai presus de orice, astfel ca este imperios necesar sa te inarmezi cu buna dispozitie, astfel incat totul sa decurga asa cum ti-ai propus.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Calatorii
Comments are closed.