Home Recomandari Iti doresti o locuinta moderna din care sa nu lipseasca confortul? Iata cateva aspecte de baza pe care nu trebuie sa le neglijezi

Iti doresti o locuinta moderna din care sa nu lipseasca confortul? Iata cateva aspecte de baza pe care nu trebuie sa le neglijezi

Proiectul de amenajare al unei locuinte este adesea unul complex, ce presupune numeroase decizii si investitii, astfel ca fiecare etapa trebuie planificata corect, pana la cele mai mici detalii. Dincolo de tendintele actuale in ceea ce priveste amenajarile interioare, o locuinta trebuie sa iti asigure doua lucruri de baza si anume: siguranta si confort. Din acest motiv, este recomandat sa nu grabesti niciodata lucrurile, atunci cand iti doresti rezultate spectaculoase. Alegerea unui stil de amenajare reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi din proces, fiind practic aspectul care dicteaza intreg cumulul de schimbari pe care urmeaza sa le facem.

La ora actuala, atentia multor proprietari ce doresc sa amenajeze sau reamenajeze propriile locuinte se indreapta catre stilul modern, un stil “curat” ce utilizeaza in mod cat mai inteligent spatiul disponibil din incaperi. Indiferent daca este vorba despre blocuri noi sau in general despre locuinte, fiecare dintre noi simtim la un moment dat nevoia unei schimbari in ceea ce priveste propriile locuinte, fapt pentru care am pregatit pentru tine cateva sfaturi ce te pot ajuta sa obtii mai usor locuinta mult visata.

            Utilizarea inteligenta a spatiului

Stilul modern se caracterizeaza prin simplitate mai presus de orice altceva. Astfel, daca iti doresti o locuinta moderna, este indicat sa te asiguri ca faci alegeri cat mai inspirate. Spre exemplu, in stilul de amenajare modern, este incurajat foarte mult sa se utilizeze cat mai inteligent spatiul disponibil. Astfel, indiferent ca este vorba despre piesele de mobilier, traditionalele usi de interior sau alte produse ce se regaesc in interiorul unei locuinte, este recomandat ca acestea sa aiba un design minimalist, astfel incat sa nu reduca foarte mult spatiul vizual al incaperii. Mai mult decat atat, nu trebuie uitat de faptul ca piesele de mobilier si obiectele de decor trebuie totusi sa se imbine cat mai armonios.

            Alegerea unor culori simple

In stilul modern, cromatica joaca un rol deosebit de important, de aceea nu este recomandat a neglija acest capitol. Asa cum spuneam, stilul modern merge foarte mult pe ideea de simplitate, astfel ca intr-o incapere nu ar trebui sa existe mai mult de doua culori principale. Cu cat vor exista mai multe culori, cu atat spatiul vizual va deveni mai incarcat. In general, pentru stilul modern se opteaza pentru culori precum alb, negru sau bej. Mai mult decat atat, in stilul de amenajare modern, lumina naturala este un element indispensabil, pentru ca asa cum bine stim, o incapere bine luminata, este una ce da impresia unui spatiu mult mai generos.

            Utilizarea cumpatata a decoratiunilor

Decoratiunile sunt adesea privite ca niste elemente definitorii in cazul unor incaperi, insa in stilul de amenajare modern, este recomandat ca acestea sa fie utilizate intr-un mod cat mai cumpatat. Cu toate acestea insa, cu greu ne putem imagina cum ar arata anumite incaperi ale locuintei fara celebrele rame foto sau fara diferite ceasuri decorative, care pot aduce un plus de estetica incaperilor in care le amplasam. Ba chiar mai mult decat atat, poti chiar opta si pentru un tablou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.