Home Casa si Gradina Izolatia cu celuloza – intrebari si raspunsuri mai putin stiute

Izolatia cu celuloza – intrebari si raspunsuri mai putin stiute

Construiesti o noua casa ori esti in proces de renovare? Cu siguranta, ai aflat de optiunile de care dispui, in Romania pentru izolarea termica a locuintei. Stii insa totul despre celuloza, ca solutie naturala, mai mult decat ce iti spun siteurile ce comercializeaza astfel de produse ori servicii?

 • Ce este celuloza? Este un material sigur, astazi?

Izolarea cu celuloza este adesea utilizată pentru protejarea acoperișurilor și a pereților, dovedindu-se eficientă în prevenirea curenților de aer și in izolarea fonică. Utilizarea fibrei de celuloza este sigură, deoarece materialul este fabricat în general din hârtie reciclată, tratată chimic pentru a deveni un material ignifug.

 • Care sunt, pe scurt, beneficiile de a alege acest material si nu un altul?
 • 100% Natural, Sustenabil si Reciclabil.
 • Performante exceptionale de izolare termica si fonica.
 • O solutie moderna, ecologica si perfomanta.
 • Injectare mecanizata.
 • Preturi accesibile.
 • Cea mai putin poluanta.
 • Eficienta energetica crescuta.

Conductivitate termică redusă și o masă termică ridicată – celuloza functioneaza astfel ca un „tampon de căldură”, stocând căldura pentru o perioadă de timp, înainte de a o elibera ulterior în mediul extern sau intern al unei case.  Astfel se garanteaza menținerea unei temperaturi interne confortabile în toate condițiile meteorologice.

Pe măsură ce temperatura externă crește în lunile de vară, izolația  ar trebui să funcționeze pentru a vă menține mediul interior mai răcoros până în ultimele ore ale zilei, când temperatura exterioară se răcește din nou. Pe măsură ce temperatura externă scade în lunile de iarnă, izolația  ar trebui să vă ajute să păstrați căldura în interiorul casei, menținând-o calda.

Izolația din fibră de lemn are o eficiență termică ridicată, este permeabilă la vapori și este puternică. Combinate, aceste beneficii pot crea o locuință care menține o temperatură confortabilă pe tot parcursul anului, are o calitate ridicată a aerului interior și este durabilă.

 • Cum poate sa fie aplicata sau montata acest tip de izolatie?

Pentru poduri, plafoane, acoperisuri si mansarde, se foloseste cel mai adesea metoda suflarii sau pulverizarii izolatiei cu fibre de celuloza. Prin suflare nu rezulta deseuri/resturi iar manopera dureaza foarte putin.

 • Rezista la intemperii?

Materialele naturale sunt în general mai rezistente la intemperii decât alternativele lor sintetice.

Originile lor organice înseamnă că sunt deja bine echipate pentru a păstra puterea în medii externe, ceea ce înseamnă că sunt durabile și rigide în multe condiții meteorologice. Celuloza ofera astfel o rezistență excelentă la intemperii și un ciclu de viață lung.

 • Se potriveste celuloza pentru renovari de case vechi?

Construirea unei clădiri complet noi și sănătoase poate fi un proces costisitor și lung. Modernizarea unei clădiri existente poate oferi o metodă mai puțin costisitoare și mai puțin consumatoare de timp pentru a crea o casă sănătoasă. Folosirea materialelor naturale, cum ar fi izolația din fibră de lemn, pentru îmbunătățirea locuințelor, este o modalitate excelentă de a vă asigura că o casă este sănătoasă, fără a fi nevoie să construiți o clădire complet nouă.

 • Poate celuloza sa ne ajute sa obtinem o temperatura constanta, intreg anul?

Un aspect cheie pentru o clădire sănătoasă este chiar acest punct enuntat. Acest lucru poate fi realizat folosind sisteme de izolație naturală, care sunt eficiente din punct de vedere termic și, prin urmare, creează un mediu cald în lunile mai reci și au capacitatea de a filtra umiditatea și caldura în lunile caniculare.

 • Ajuta celuloza la calitatea aerului din casa?

O calitate ridicată a aerului interior este un element important pentru o clădire sănătoasă. Acest lucru poate fi realizat – precum și reglarea umidității – prin utilizarea materialelor permeabile la vapori, cum ar fi izolația din celuloza, in pereti, pod sau la mansarda. Pentru țările mai reci, precum Romania, materialele permeabile la vapori, cum ar fi fibrele de lemn, au o eficiență termică ridicată și, prin urmare, creează o temperatură internă confortabilă, menținând în același timp o calitate ridicată a aerului interior.

Pentru un studiu suplimentar, gaseste mai multe detalii tehnice despre izolarea termica cu celuloza la IzolatiiNaturale.ro!

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.