Home Casa si Gradina Principalele riscuri asociate cu folosirea instalatiilor de gaze naturale

Principalele riscuri asociate cu folosirea instalatiilor de gaze naturale

Cu toate ca gazele naturale sunt preponderent folosite la nivelul tarii noastre pentru furnizarea de agent termic si pentru a pregati alimentele in bucatarie, trebuie spus ca exista suficient de multe riscuri asociate cu folosirea instalatiilor de gaze in locuintele noastre si in diferite amplasamente sau imobile. Tocmai pornind de la aceste riscuri exista o legislatie suficient de stricta in privinta realizarii si utilizarii instalatiilor de gaze naturale.

Conform acestei legislatii orice executie a instalatiilor de gaze si orice verificare cu privire la functionarea optima a echipamentelor de acest tip trebuie sa fie realizate doar de catre acele firme autorizate pentru instalatii gaze Bucuresti.

Unul dintre principalele riscuri in privinta folosirii instalatiilor de gaze naturale este scaparea de gaze. De aici se poate ajunge la riscul de explozie sau la riscul de asfixiere ca urmare a inhalarii gazelor respective. Odata ce instalatia de gaze naturale este proiectata si executata de o firma autorizata si specializata in astfel de servicii exista garantia faptului ca lucrarea si proiectul a fost realizat conform standardelor tehnice in vigoare.

Insa odata cu trecerea timpului si cu folosirea instalatiei de gaze pot sa apara semne de uzura si probleme care sa duca la scaparea de gaze naturale. Tocmai in acest context este nevoie ca periodic sa fie efectuate verificari si revizii ale instalatiilor de gaze naturale. In cadrul acestor verificari si revizii realizate de o firma autorizata pentru instalatii gaze Bucuresti specialistii vor verifica daca exista scapari de gaze. Pentru acest lucru se foloseste inspectia vizuala, dar sunt folosite si anumite echipamente profesionale.

Tot pentru a preveni riscul de explozie si de scapare a gazelor naturale este recomandata montarea detectoarelor de gaze. Astfel de servicii sunt disponibile de asemenea la firmele specializate in lucrari pentru instalatiile de gaze. Detectoarele de gaze au anumite limite de la care vor semnaliza prezenta gazelor naturale intr-un anumit spatiu. Acest lucru este foarte util pentru a preveni accidente si evenimente nedorite cauzate de scaparea gazelor naturale.

Dincolo de uzura care poate aparea in timp la nivelul instalatiei de gaze naturale, un alt risc major este reprezentat de anumite echipamente care functioneaza pe baza acestei resurse. Vorbim aici despre aragaz si cuptor sau despre centrala termica pe gaz. Toate aceste trebuie racordate la instalatia de gaze. In consecinta vorbim despre riscul de a face racordarea intr-un mod impropriu si de a genera ulterior scapari de gaze.

Pentru a evita orice risc este indicat sa se apeleze la o firma de instalatii gaze Bucuresti chiar si atunci cand este necesara montarea sau racordarea aragazului, a cuptorului sau a centralei termice la instalatia de gaze naturale. In acest mod exista certitudinea ca lucrarea s-a realizat corespunzator de catre specialistii in domeniu.

Este recomandat sa nu iti asumi nici cel mai mic risc atunci cand vine vorba despre folosirea gazelor naturale. Apeleaza intotdeauna la firme autorizate si certificate pentru lucrarile efectuate la instalatia de gaze si vei avea linistea de a nu fi expus(a) riscurilor asociate de folosirea acestor instalatii.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Dragos
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.