Home Recomandari Revit 2022 implementeaza modulul People Flow Toolkit

Revit 2022 implementeaza modulul People Flow Toolkit

Odata cu tehnologizarea si digitalizarea pe scara larga a domeniilor de activitate precum arhitectura si cel al constructiilor, adaptarea proiectelor dezvoltate in aceste ramuri de activitate la cerintele societatii moderne a fost mult mai usor de realizat. Acest lucru este valabil si in contextul ultimilor doi ani de zile in care cerintele pentru proiectarea diferitelor spatii s-au schimbat ca urmare a pandemiei de coronavirus si a diferitelor conditii privind distantarea fizica in spatiile inchise.

Pentru a raspunde acestor cerinte ale vremurilor pe care le traim, cei de la Autodesk au implementat in aplicatia software Revit 2022 modulul People Flow Toolkit. Aceasta aplicatie de tip Building Information Modeling de la Autodesk are menirea de a creste randamentul si productivitatea in diferite faze ale dezvoltarii unui proiect din perspectiva desenelor 3D.

Care este contributia modului People Flow Toolkit?

Modulul People Flow Toolkit este destinat a fi utilizat pentru proiectarea si realizarea desenelor 3D pentru spatiile de birouri avand in vedere respectarea normelor privind distantarea fizica. Acest modul implementat in versiunea Revit 2022 este de fapt un upgrade al unui modul care este regasit in versiunea 2020 a aplicatiei Revit, si anume modulul Path to Travel. Dupa cum ii spune si denumirea in limba engleza, acest modul este folosit pentru a gasi cele mai eficiente rute in interiorul unei cladiri.

In cazul modulului People Flow Toolkit vorbim despre posibilitatea de a gasi intr-un timp foarte scurt si la o rata de precizie foarte ridicata acele trasee si rute optime pentru interiorul cladirilor folosite drept spatii de birouri. In acest sens proiectantii si arhitectii au acces la foarte multi parametrii si indicatori specifici care pot fi introdusi in cadrul aplicatiei software in vederea identificarii traseelor optime pentru realizarea proiectului pornind de la aceste criterii de distantare fizica.

Modelele obtinute automat folosind aceasta aplicatie Revit 2022 inseamna o crestere semnificativa a productivitatii si a preciziei in faza de proiectare si de realizare a desenelor tridimensionale.Mai mult, proiectantii si arhitectii vor avea inclusiv optiunea de a vizualiza toate aceste trasee elaborate cu ajutorul modului People Flow Toolkit, putandu-se face o evaluare care sa indice care ar urma sa fie impactul parametrilor si al indicatorilor folositi drept criterii in cadrul acestei aplicatii software.

Pe baza rezultatelor obtinute in urma acestei evaluari se va putea avansa in etapa urmatoare a proiectului sau se vor putea modifica parametrii respectivi pentru obtinerea unui model conform cu cerintele proiectului. Nu in ultimul rand modulul People Flow Toolkit asigura inclusiv functionalitatea de a gasi directia optima pentru circulatia persoanelor in cladirile care sunt in faza de proiectare.

Cum poti accesa licenta pentru Revit 2022?

Daca esti de parere ca functionalitatile modulului People Flow Toolkit sunt foarte utile in cadrul proiectelor pe care le gestionezi sau pe care urmeaza sa le demarezi, atunci trebuie sa stii ca poti achizitiona licenta pentru aplicatia Revit 2022 in cadrul unei licente pentru Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection (AEC). Astfel de licente pentru aplicatii software de tip BIM si AutoCAD sunt disponibile pe www.cadexpert.eu.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Dragos
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.