Home Casa si Gradina Sigurantele automate: alegerea de top in materie de siguranta pentru caminul si familia ta

Sigurantele automate: alegerea de top in materie de siguranta pentru caminul si familia ta

Amenajarea locuintei este o misiune importanta pentru orice proprietar, indiferent ca este vorba despre o construcite noua sau doar despre o simpla reamenajare. Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca in spatele unei amenajari de succes sta intotdeauna o planificare si o organizare foarte bine pusa la punct. Dincolo de aspectele de tin de estetica si confortul unei incaperi, siguranta va fi mereu un asepct caruia trebuie sa i se acorde atentia cuvenita. Astfel, o parte importanta din ceea ce presupune siguranta de ansamblu a unei locuinte este reprezentata de siguranta sistemului electric. Accidentele prin electrocutare sau incendiile produse de scurtcircuite si supratensiuni nu sun din pacate o raritate, astfel ca este un capitol peste care nu ar trebui sa se treaca cu vederea.

Sigurantele, asa cum le spune chiar propria denumire au rolul de a preveni aceste situatii periculoase, motiv pentru care ele trebuie sa se regaseasca la nivelul oricarui circuit electric. In prezent, una dintre alegerile de top este reprezentata de celebrele sigurante automate. Spre deosebire de cele traditionale (fuzibile), acestea vin la pachet cu o serie de avantaje notabile, despre care vom discuta in cele ce urmeaza. Iata asadar cateva motive pentru care sa optezi cu incredere pentru sigurante automate!

            Sigurantele automate nu presupun inlocuire atunci cand “sar”

Probabil ca acest lucru nu ne este tocmai strain avand in vedere ca in trecutul nu foarte indepartat, majoritatea locuintelor erau dotate cu sigurante fuzibile. Ori de cate ori acestea isi indeplineau rolul (acela de a proteja circuitul electric al casei de suprasarcini si scurtcircuite), trebuiau inlocuite. Acesta nu este insa si cazul sigurantelor automate, pentru care tot ce trebuie sa faci este sa repornesti circuitul electric cu ajutorul comutatorului.

            Indentificarea sigurantei care a sarit este un proces mult mai simplu

Arderea unei sigurante fuzibile nu doar ca necesita inlocuire, insa aceasta trebuie simultan si identificata pentru a putea fi inlocuita. Acest proces presupune de cele mai multe ori verificarea tuturor sigurantelor, lucru ce necesita rabdare si timp. Avantajul utilizarii sigurantelor automate insa este acela ca siguranta care a “sarit”este usor de identificat, fara a mai fi necesar sa se verifice toate celelalte din cadrul panoului.

            Repornirea facila a alimentarii cu energie electrica

Sigurantele automate se mai fac insa remarcate printr-un avantaj notabil si anume prin faptul ca in cazul acestora, repornirea sistemului electric se face mult mai simplu si mult mai rapid. Mai mult decat atat, acestea nu prezinta nici la fel de multe riscuri pentru persoana ce lucreaza la panoul electric.

            Care sunt insa dezavantajele sigurantelor automate?

Desi sunt tehnologii mult mai noi, sigurantele automate au totusi cateva dezavantaje, dar care totusi nu justifica trecerea la sigurantele fuzibile. Astfel, pe deoparte, sigurantele automate nu sunt la fel de sensibile la suprasarcini si scurtcircuite, la fel cum sunt cele fuzibile si uneori sigurantele automate pot fi mai sensibile la miscare si vibratii. Acest de pe urma lucru, poate duce uneori chiar la oprirea alimentarii cu energie electrica, chiar daca situatia nu impune acest lucru. Cu toate acestea insa, sigurantele automate sunt considerate superioare celor fuzibile.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.