4 accorduri pe care sa le inchei cu tine insuti pentru an plin de bunavointa
Te-ai saturat sa fii o persoana negativa, sa te culpabilizezi mereu si sa te critici pentru orice faci? In acest caz, ai nevoie de cele mai binevoitoare mesaje sau acorduri. In acest fel, vei gasi mai multa bucurie, libertate personala si seninatate. Cum ar fi deci sa apelezi si tu la aceste acorduri in acest an?
Cuvintele tale trebuie sa fie impecabile. Chiar daca este mai dificil de aplicat, primul acord este extrem de important. Cuvintele sunt ceea ce avem noi mai puternic si mai important si reflecta in mod direct intentiile noastre. Trebuie deci sa renuntam la cuvintele urate si la cele care ne critica si care nu fac altceva decat sa semene discordie in jurul nostru.
Pe langa faptul ca ranesc persoanele, cuvintele negative sunt si o otrava contra propriei persoane. Otrava emotionala pe care o difuzam se poate reintoarce impotriva noastra.
Orice s-ar intampla nu fa din intamplarile din viata de zi cu zi o afacere personala. Un lucru important de inteles atunci cand cineva ne critica sau ne da opinia sa cu privire la propria noastra persoana- este ca tot ceea ce zic oamenii este propria lor parere personala si in orice caz aceasta opinie nu este realitatea.
Asta nu inseamna sa ramai insensibil la ceea ce zic cei din jur, ci sa iei putina distanta pentru a evita orice suferinta inutila. Odata ce vei respecta acest acord, o mare libertate personala te asteapta.
Nu fa anumite presupuneri. In fiecare zi, pentru ca ne este teama sa cerem explicatii, facem anumite presupuneri si credem ca anumite persoane au unele intentii rele, cand de fapt nu este asa. Iar presupunerile pe care le facem ne pot aduce mult mai multe probleme.
Comunicarea este deci una primordiala. Nu fa presupuneri deci, ci adreseaza mai bine mereu intrebari. Verifica daca ai inteles bine si pune mai multe intrebari cand nu esti sigur. Foloseste-te deci de cuvinte pentru a comunica intr-o maniera cat mai clara.
Incearca mereu sa dai tot ce e mai bun din tine. Dar acest « tot ce e mai bun » poate varia. Inseamna si sa acceptam ca inr-o zi suntem mai obositi si ca nu putem face atat de multe lucruri pe cat am fi vrut. Prea mult este o pierdere de energie si de performante, prea putin inseamna frustrare si culpabilitate. Deci cauta calea de mijloc.