Home Recomandari 5 Sfaturi de alegere a unui pachet de găzduire web, potrivit site-ului tău

5 Sfaturi de alegere a unui pachet de găzduire web, potrivit site-ului tău

5 Sfaturi de alegere a unui pachet de găzduire web, potrivit site-ului tău

 

Tarifele pentru găzduirea web sunt potrivite pentru diferite proiecte online – în funcție de capacitatea de stocare a serverului, numărul de site-uri și baza de date. Portalurile de informații mici pot utiliza un hosting shared, cu până la 5 GB SSD, iar un magazin online, cu multe produse poate avea nevoie de un server dedicat sau un VPS server. Totuși, înainte de a alege tariful potrivit, este binevenit să alegi tipul de găzduire pentru păstrarea datelor.

Hostingul virtual

Hostingul virtual (shared) este cea mai simplă soluție pentru găzduirea unor site-uri web corporative mici, bloguri personale și pagini promoționale. Acesta presupune un server puternic care găzduiește mai multe site-uri de la clienți diferiți. Toate resursele, de exemplu, cantitatea totală de RAM sau capacitatea de stocare este comună.

Cu alte cuvinte, imaginează-ți un bloc locativ, de tip cămin – toți trebuie să împartă un spațiu între ei. Cine reușește să ia prima cameră mai bună, cu mai mult spațiu în bucătărie și baie, câștigă. Restul trebuie să folosească ceea ce a mai rămas. Dacă unul dintre chiriași ocupă prea mult spațiu sau folosește baia prea mult timp dimineața, ceilalți nu vor fi mulțumiți. Astfel, apar situații de conflict, iar chiriașul impudent va fi pus sub control.

Lucru dat este analogic și pentru serverele shared. Clienții împart resursele unui server, condițiile pentru toți utilizatorii sunt egale, motiv din care nu există posibilitatea de a schimba anumite setări sau configurări pentru nevoile unui client.

Când un site depășește limitele impuse, administratorul va reacționa și va transmite o preîntâmpinare cu posibile recomandări pentru rezolvarea problemei.

Diferențele dintre tarifele hostingului virtual sunt:

  • capacitatea de stocare a discului SSD;
  • numărul de domenii web;
  • numărul bazelor de date.

Există cazuri, precum compania MegaHost, care pentru orice tarif de la 5 Euro/lună nu impun o limită pentru bazele de date. Pentru a consulta tarifele găzduirii web, poți accesa site-ul lor.

Virtual Private Server

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Un hosting VPS este soluția potrivită pentru site-urile web corporative mari și magazine online cărora nu le sunt suficiente resursele oferite de un hosting shared. Ce este VPS? Un server puternic care găzduiește mai multe site-uri de la diferiți clienți, fiecare având propriile resurse și setări ale serverului.

Dacă ar fi să revenim la exemplul precedent, cu locuința, găzduirea VPS ar fi similară cu un bloc locativ. Fiecare are apartamentul său și face ce își dorește acolo, niciun vecin nu-i poate ocupa spațiul. Deci, un Virtual Private Server presupune că fiecare utilizator are propriile resurse, în funcție de tariful ales, plus ai posibilitatea să configurezi serverul conform propriilor nevoi. 

Prețurile la tarifele pentru VPS se deosebesc în funcție de:

  • numărul de GB disponibile pe SSD, pentru stocare fișierelor;
  • capacitatea memoriei pentru sistemul de operare;
  • frecvența procesorului;

Prețul pentru VPS hosting, în România, începe de la 15 Euro, în schimb obții: 30 GB – spațiu alocat, 512 MB RAM garantat și două adrese IP. Totodată, trebuie să menționăm că serverul VPS este administrat fie de către client, fie de furnizorul de hosting. Pentru a facilita acest lucru, există posibilitatea de instalare a interfeței de control cPanel, de la reprezentanții oficiali ai serviciului MegaHost, pentru 15 Euro suplimentar.

Server dedicat

Un server dedicat este o soluție independentă și stabilă pentru proiecte gigantice. Cu această opțiune, clientul primește un întreg  server dedicat – fără restricții la crearea site-urilor, domeniilor și bazelor de date.

Continuând analogia cu locuința, serverele dedicate pot fi comparate cu o casă. Locuitorii dețin nu numai câteva odăi, ci și un teren. Mai mult de atât, teritoriul lor depinde de dorințele și nevoile rezidenților.

Parametrii de care depinde prețul tarifului pentru un server dedicat sunt: tipul procesorului, frecvența și capacitatea de stocare. La MegaHost, tarifele încep de la 69.9 Euro/lunar, pentru un procesor Intel QuadCore i3 3.4 GHz, 4 GB DDR 2/3, 1000 GB HDD Western Digital și două adrese IP incluse.

Selectarea tarifului pentru hosting este un lucru relativ, există mai mulți factori care îl pot influența. În primul rând, e necesar să evaluezi resursele de care va avea nevoie proiectul tău web și cele financiare pe care le deții. Ulterior, poți apela la consultarea unor specialiști în domeniu, care îți vor spune cu mai multă exactitate care este soluția potrivită în cazul tău.

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.