Home Casa si Gradina Baia – sase mari tendinte pentru anul 2021

Baia – sase mari tendinte pentru anul 2021

Baia - sase mari tendinte pentru anul 2021

Daca vrei sa te bucuri de cea mai in voga si cea mai frumoasa baie in 2021, trebuie sa stii ca ai de unde alege, atunci cand vine  vorba despre optiunile de amenajare si decorare.

Si cel mai important lucru- atunci cand vrei sa iti renovezi anul acesta baia, va trebui sa alegi un stil cat mai minimalist. Liniile devin mai minimaliste, se sterg putin cate putin, transparenta este cea care face ca spatiul sa devina mai mare, totul este fin, neted, odihnitor.

Sau poti alege o baie mai cosy unde decoratiunile se exprima din plin. Spatiul se vrea a fi amenajat si viu.

In anul 2021 ai nevoie deci de cea mai minimalista baie. Baia in tendinte pentru anul 2021 se vrea calma si traduce o nevoie de deconectare. Culorile sunt mai blande si mai naturale, argiloase, spatiul este unul simplificat la maximum cu un efect de nude. Este odihnitoare si detox deci.

Ai nevoie cu alte cuvinte de un dus mare, deschis, cu un perete de sticla si cu cele mai mari panouri de gresie sau de faianta. Nuantele sunt de negru, nuantele de verde pastelat si plantele sunt omniprezente.

Dusul devine aproape invizibil

Chiar daca cada cu o insulita alba ramane un lux in tendinte, observam ca lasa incet – incet loc unui dus mai mare. Observam tendinta ca peretii sa fie in intregime din sticla care dau cel mai frumos efect de transparenta si de spirit minimalist care da senzatia de spatiu mai mare.

Coloana de dus este neagra si este foarte frumoasa

Aceeasi idee si pentru robinet care devine si el din ce in ce mai incastrat si mai minimalist. Ne jucam insa cu cele mai frumoase contraste, alegand un negru mat. Tendinta este si cea a stilului grafic in baie si liniile grafice negre sunt cele care structureaza spatiul si vin cu un plus de caracter pentru aceasta incapere. Pe langa robinet sau dus, pot sa fie negre si manerele de la peretii de la dus, picioarele de la mobilier si fuga de la gresie sau de la faianta.

Betonul este cel care face concurenta lemnului

Lemnul ramane si in acest an un material vedeta pentru baie care vine cu un plus de caldura si de dulceata. Cu aceleasi caracteristici, betonul cerat devine si el din ce in ce mai popular in baie. Corespunde perfect nevoii de naturalitate, de sobrietate autentica, de suprafete netede si uniforme si de simplitate.

In anul 2021 baia este ultra-cosy

Fata de o baie mai simplista, baia cosy este mai degraba mai incarcata si decorata ca si un living- boudoir. Un covor moale, rame pe perete, lumanari si materiale dense si calduroase, culori puternice si afirmate sau mai inchise… chiar ai de unde alege.

Culoarea verde, mai inchisa sau mai deschisa este cea mai trendy in baie. Verdele este fara doar si poate o culoare dominanta in ceea ce priveste aceasta incapere. Natura se poate introduce la tine in baie in mai multe feluri- gresie, faianta, zugraveala, chiuveta sau alte accesorii… toate merg de minune cu albul si cu lemnul, alte doua tendinte mari clasice din baie. Si bineinteles ca plantele trebuie sa se acumuleze in baie ca si intr-o jungla.

Sticla continua sa se reinventeze

Cu vointa ca incaperea sa devina mai zen si mai calma, peretele de sticla de la dus este cle mai fin in acest an. Dar poate acest perete poate sa fie si din metal negru, din lemn galben si poate sa fie chiar ajurat pentru un plus de caracter.

Oglinda rotunda este cea mai trendy. Tendinta este mai degraba a modelelor XXL si a celor iluminate, calduroase si foarte design.

Citeste si Culori în trend pentru pereții bucătăriei tale în 2021

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.