Home Lifestyle Bucurestenii trebuie sa-si declare la Primarie animalele

Bucurestenii trebuie sa-si declare la Primarie animalele

animale de companie

Conforma hotararii adoptata de Consiliul Local al Municipiului Bucuresti, toti locuitorii din Bucuresti trebuie sa isi declare animalele de companie, in caz contrar pot fi amendati cu 1000 lei.

In luna urmatoare va incepe un recesamant al animalelor cu stapan iar datele obtinute vor fi foloite de catre Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) pentru a pune la punct o baza de date cu informatii despre anumalele detinute.

Toti stapanii acestor anumale vor fi obligati sa informeze autoritatile inclusiv atunci când animalele se inmultesc. Organizarea recensamant va fi realizata de catre ASPA in colaborare cu Direcţia Generala de Politie Locala a Municipiului Bucuresti si cu politiile locale ale sectoarelor 1- 6.

Durata acestui proiect este de doi ani, iar informatiile obtinute vor fi inregistrate in Registrul de evidenta a animalelor cu proprietar/detinator legal de pe raza municipiului Bucuresti.

Ce obligatii au proprietarii

In toata aceasta perioada proprietarii animalelor de pe raza municipiului Bucuresti, persoane fizice sau juridice, au posibilitatea declararii acestora personal sau digital in vederea inregistrării acestora. Veridicitatea informatiilor va fi verificata ulterior de catre recenzori.

Trebuiesc declarate toate datele legate de animale: rasa, specie, culoare, talie, sex, varsta, nume, iar recenzorii vor veni la domiciliile acestora, de luni pana vineri, intre orele 8-20.

Potrivit proiectului, in cazul decesului sau instrainării animalului, proprietarii au obligatia permanenta de a informa in termen de 15 zile ASPA in vederea operarii modificarilor in baza de date. La fel ASPA trebuie informati despre dobandirea unui animal sau fatarea de pui de catre cel aflat in proprietate, in termen de 15 zile. Anuntarea se poate realiza personal sau prin transmiterea online a informatiilor.

Trebuie stiut ca „Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda refuzul de a da date, furnizarea de date eronate sau incomplete recenzorilor de catre proprietarii animalelor detinute pe spatiu privat. In acest caz, amenda este cuprinsa între 500 si 1000 de lei.

Este contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 400 si 600 de lei neinformarea ASPA in termen de 15 zile de la data decesului sau instrainării animalului. Neinformarea ASPA in termen de 15 zile de la data dobandirii sau fatari unui animal se sanctioneaza cu amenda de la 400 la 600 de lei.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Lifestyle
Comments are closed.