Home Recomandari Cand este indicat sa apelezi la serviciile oferite de un expert topograf?

Cand este indicat sa apelezi la serviciile oferite de un expert topograf?

expert topograf

Serviciile pe care le ofera topograful si expertul in cadastru sunt extrem de utile si chiar indispensabile in anumite situatii care au legatura cu terenuri, imobile sau cu proiectele de constructii. Astfel, indiferent daca vorbim despre realizarea unui proiect de constructii de la zero sau despre modificarea unei constructii care deja este ridicata, vei avea nevoie de anumite lucrari specifice care sa fie de o foarte mare precizie.

Pentru astfel de lucrari este nevoie de serviciile unui expert topograf, acesta urmand sa realizeze toate masuratorile in teren de care este nevoie. Ulterior, pe baza masuratorilor din teren, specialistul in cadastru si topografie va intreprinde si munca de birou prin prelucrarea datelor culese din teren. Exista diferite situatii in care este recomandat sa apelezi la un expert topograf care lucreaza in cadrul unei firme specializate in astfel de servicii.

Atunci cand ai nevoie de un sfat sau de o parere avizata

O prima situatie in care expertul topograf te poate ajuta este atunci cand ai nevoie de un sfat sau de o recomandare pentru achizitionarea unui teren, pentru schimbarea destinatiei unui teren sau a unui imobil ori pentru derularea unui proiect in constructii. In oricare dintre aceste cazuri vei putea sa beneficiezi de consultanta de specialitate pentru a face cea mai buna alegere si a urma cea mai rapida cale spre rezolvarea problemelor cu care te confrunti.

Eliberarea extraselor de carte funciara

Tot in cadrul serviciilor oferite de o firma specializata in cadastru si topografie se regaseste si obtinerea extraselor de carte funciara. Astfel, daca ai nevoie de un astfel de document de la BCPI Turda nu iti ramane decat sa contactezi o firma specializata in topografie si lucrari de cadastru din judetul Cluj pentru a obtine in cel mai scurt timp extrasul de carte funciara de care ai nevoie.

Efectuarea lucrarilor premergatoare constructiilor

O alta situatie in care serviciile unei firme profesioniste care presteaza servicii de cadastru si topografie se refera la efectuarea acelor lucrari specifice inaintea derularii unui proiect de constructii. Aceste lucrari specifice presupun realizarea de masuratori in teren, trasarea limitelor de proprietate sau verificarea limitelor de proprietate. O verificare a limitelor de proprietate mentionate in documentele emise de BCPI Turda te poate scuti oricand de numeroase probleme ulterioare daca intentionezi sa achitionezi un teren sau sa ridici o constructie pe un anumit teren in unitatea administrativ teritoriala aferenta acestui birou de cadastru si publicitate imobiliara.

Realizarea de lucrari in timpul constructiilor

Poti beneficia de lucrari specifice si pe durata constructiilor, lucrari care presupun servicii de asistenta topografica pe santier. In cadrul acestor servicii expertul topograf are in vedere asigurarea respecterii normelor si cerintelor elementelor care se regasesc in planul proiectului de constructii.

Servicii de cadastru si topografie dupa finalizarea constructiilor

Nu in ultimul rand poti apela la serviciile expertului topograf atunci cand o constructie a fost finalizata. In aceasta faza topograful are in vedere apartamentarea constructiei, realizarea de relevee pentru spatiile interioare, dar si eventuala schimbare a utilitatii spatiului respectiv.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Eduard
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.