Home Lifestyle Care sunt cele mai mari provocari ale limbii engleze?

Care sunt cele mai mari provocari ale limbii engleze?

Limba engleza este intalnita peste tot si la prima vedere poate parea simpla. Totusi, invatarea acestei limbi poate genera o multime de provocari. Gramatica nu este atat de simpla precum ti-ai dori sa fie iar pronuntia poate sa fie destul de dificila. Este destul de usor sa inveti limba engleza la nivel conversational, insa este foarte greu sa inveti pana in punctul in care sa vorbesti ca un nativ. Pentru asta ai nevoie de multa rabdare, de un profesor de engleza nativ si de placerea de a invata. De asemenea, trebuie sa stii la ce sa te astepti.

Care sunt cele mai mari provocari pe care le poti intalni in invatarea limbii engleze?

  1. Gramatica. Vocabularul este usor de folosit, insa gramatica este ceva ami dificila. Sunt foarte multe reguli care pot fi incalcate usor. Daca vrei sa vorbesti engleza ca un nativ, este bine sa iti insusesti gramatica pana in cel mai mic detaliu, deoarece vorbitorii de engleza isi vor da imediat seama de greseli, chiar si de cele mai mici.
  2. Pronuntia. Multi oameni au probleme cu accentul, insa pana la accent trebuie sa se invete pronuntia anumitor cuvinte.  Invatarea pronuntiei corecte trebuie sa inceapa cu sunetele limbii invatate. Odata ce acestea au fost stapanite, totul poate fi mai usor.
  3. Teama de a vorbi cu cineva. O alta provocare uriasa este comunicarea. Nefiind limba ta materna sau o limba pe care o stapanesti foarte bine, iti va fi teama sa vorbesti in engleza. Este bine sa treci peste aceasta teama si sa vorbesti ori de cate ori ai ocazia. Vei observa ca incet, incet, lucrurile vor fi din ce in ce mai simple si oamenii te vor intelege mai bine.

Cum treci peste aceste provocari?

In principiu, poti trece peste toate aceste provocari cu perseverenta.

  • Asigura-te ca inveti engleza cu un profesor bun, sau chiar unul care o vorbeste nativ!
  • incearca sa fii mereu in contact cu limba lui Shakespear ( citeste, uita-te la filme sau comunica cu persoane straine pentru a exersa accentul si vocabularul)
  • Ai rabdare. Nu vei putea sa inveti engleza intr-o saptamana, doua, o luna sau doua. Este un proces de lunga durata care poate sa necesite ani de zile. Totusi, este un proces strict necesar, deoarece engleza iti va deschide o multime de usi si te va ajuta sa te dezvolti din punct de vedere personal.

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Razvan
Mai multe articole din Lifestyle
Comments are closed.