Cateva trucuri pentru a adopta regimul mediteranean, unul din cele mai sanatoase din lume
Cum ar fi daca in acest an, ai incepe cu adevarat regimul mediteranean? Un regim care iti va proteja inima si creierul, care va reduce riscurile de a suferi de cancer si care nu te lasa sa te ingrasi. Iata deci cateva sfaturi pentru a adopta unul din cele mai sanatoase regimuri din lume.
Fructe si legume la toate mesele. Vegetalele stau la baza regimului mediteranean. Si se invita de asemenea si in farfuria noastra in fiecare zi. Se pot manca, fir crude, fie coapte. La micul dejun de exemplu, se poate consuma un fruct, paine si un produs lactat, la pranz, si la cina se pot consima legume precum castravetii si rosiile pe post de antreu apoi legume cu cereale integrale bio la felul principal. Legumele crude sunt foarte bogate in vitamina C si pot pregati stomacul pentru o buna digestie.
Consuma mai degraba peste si nu carne. In tarile mediteraneene, carnea rosie nu se foloseste decat la mesele festive. Se mananca in schimb, foarte mult peste. Trebuie deci consumat macar de doua ori pe saptamana, mai ales sardine sau macrou, surse importante si benefice de omega 3. Si pentru un bun aport de proteine, se pot inlocui tipurile de carne cu leguminoase.
Spune Nu produselor transformate
Produsele consumate trebuie sa fie proaspete, nu trebuie sa fie tranformate. Produsele transformate contin prea multi aditivi. Nu consuma deci batoane de cereale ci mai degraba alege un fruct uscat. Fructele uscate pot sa fie consumate si pe post de desert.
Uleiul de masline peste tot
Un rege la felurile de mancare al regimului mediteranean, uleiul de masline este indispensabil atunci cand vrei sa tii un regim sanatos. Are o activitate anti-inflamatorie si poate preveni maladiile cronice.
Sosul de rosii preparat in casa si ierburile pentru a pune in valoare gustul. Pentru a nu mai gasti cu unt, alege sosul de rosii sau ierburile pentru a pune cel mai bine in valoare gustul legumelor. Cel preparat in casa iti va permite sa te bucuri de virtutile antioxidante ale rosiilor, dar si sa folosesti mai putine grasimi in preparate. Ierburile sunt si ele foarte gustoase si contin micro-nutrienti.
Pranzul trebuie sa fie masa cea mai importanta. Seara trebuie sa mananci lejer pentru a nu surpaincarca stomacul deci trebuie sa consumi o supa sau un preparat pe baza de legume. Proteinele animale trebuie consumate la pranz.