Home Sanatate Ce este sistemul de implanturi Fast and Fixed si care sunt etapele tratamentului?

Ce este sistemul de implanturi Fast and Fixed si care sunt etapele tratamentului?

Fast and Fixed
Fast and Fixed

Atunci cand o persoana sufera de edentatie totala sau partiala, singura optiune de a avea iar o dantura functionala pare a fi proteza dentara. Ei bine, acest lucru era valabil doar in trecut. Tehnologia din domeniul stomatologiei a evoluat, iar acum pacientii pot opta pentru sistemul de implanturi Fast and Fixed.

Acesta este un tratament revolutionar, creat de compania germana cu renume Bredent, care iti poate oferi o dantura noua, completa, care se simte si arata natural. In cazul implanturilor clasice, durata tratamentului este mare si poate ajunge chiar la un an, in functie de nevoile fiecarui pacient, dar cei care apeleaza la sistemul Fast and Fixed se bucura de o dantura noua chiar de la prima vizita la clinica stomatologica.

In plus, sistemul se adreseaza si purtatorilor de proteza. In cazul in care folosesti acest tip de dispozitiv, tratamentul dezvoltat de Bredent iti va oferi posibilitatea sa te bucuri din nou de dinti ficsi, confortabili. Sistemul permite inserarea a 4 implanturi pe mandibula si a 6 implanturi pe maxilar, in comparatie cu tratamentul clasic care presupunea inserarea a 8-10 implanturi pe fiecare arcada.

Care sunt etapele tratamentului Fast and Fixed?

Daca vrei sa beneficiezi de acest tratament, in primul rand, trebuie sa te programezi la o consultatie in cadrul unei clinici stomatologice renumite, asa cum este dentalexcellence.ro. Medicul specialist care se va ocupa de cazul tau va analiza intreaga cavitate bucala si iti va recomanda efectuarea anumitor investigatii (radiografie panoramica, tomograf dentar, analize).

Apoi, el va analiza rezultatele investigatiilor medicale pe care le-ai efectuat si va elabora planul de tratament pe care este necesar sa-l urmezi. In aceasta etapa, vei afla si care sunt costurile procedurii.

Urmatorul pas este inserarea propriu-zisa a implanturilor. Specialistul va aplica o anestezie locala si va efectua interventia de implantare. Dupa ce a inserat fiecare implant, va face o radiografie panoramica pentru a verifica daca pozitia implanturilor este corecta.

Imediat dupa implantare, medicul va atasa bonturile protetice si va lua amprenta pentru lucrarea provizorie. Ea va fi realizata in laborator si va fi atasata in maximum 24 de ore de la inserarea implanturilor Fast and Fixed. Lucrarea provizorie poate fi folosita imediat, ceea ce inseamna ca pacientul va putea sa manance si sa-si desfasoare activitatile in mod normal.

Urmatoarea etapa este osteointegrarea, adica integrarea implanturilor in os, si dureaza in jur de 4-6 luni. Dupa ce acest proces s-a terminat, medicul specialist va putea atasa lucrarea definitiva, care va fi fixa si nu va presupune restrictii de alimentatie.

Cum sa igienizezi implanturile?

Igiena orala joaca un rol foarte important atunci cand ai implanturi. Ea trebuie realizata responsabil, tinand cont de sfaturile specialistului. Acesta iti va recomanda sa iti periezi dintii cu grija si sa folosesti dusul bucal pentru a indeparta orice rest alimentar ramas in zonele de sub lucrare.

In plus, este important sa te prezinti la medic o data la 6 luni pentru a beneficia de o consultatie, dar si de o igienizare profesionala. Specialistul va verifica daca totul este in ordine in ceea ce priveste sistemul Fast and Fixed si va curata corespunzator atat lucrarea, cat si zonele mai greu accesibile!

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Razvan
Mai multe articole din Sanatate
Comments are closed.