Home Recomandari Criptarea HTTPS

Criptarea HTTPS

Criptarea HTTPS

Browserele incurajeaza acest tip de criptare HTTPS, aceasta criptare oferind o siguranta in mediul online tuturor persoanelor care isi doresc acest lucru. Criptarea de acest tip este apreciata de multi, ea fiind oferita de catre majoritatea serviciilor de hosting. Un certificat SSL este cel care activeaza acest tip de criptare, asigurandu-se asadar criptarea informatiilor dintre browser si server. O mica parte a utilizatorilor de internet folosesc insa SSL-ul, de acreea este important ca in situatia in care nu il folositi, sa-l aveti in vedere.

Certificatele SSL au fost utilizate de-a lungul timpului de catre unitatile bancare online, dar si de catre portaluri, precum si de magazinele online. Acestea sunt recunoscute pentru faptul ca stocheaza informatii cu caracter personal al utilizatorilor. La nivel mondial insa, multe site-uri inca nu si-au realizat aceasta conexioune criptata, de aceea problema inca persista. Sunt numeroase argumente pentru care tot web-ul ar trebui sa fie criptat HTTPS. In ultimii ani, chiar si motoarele de cautare au inceput sa se ocupe de aceasta criptare, informatiile sensibile fiind si ele stocate intr-un mod corespunzator.

Din punct de vedere SEO, Google a anuntat de ceva timp faptul ca site-urile care sunt securizate si au instalat un certificat SSL sunt plasate mult mai sus in cautari. Este bine asadar ca daca aveti un site sa optati pentru acest serviciu de criptare SSL, astfel incat sa va bucuratri de o securitate sporita. Google a anuntat chiar ca modificarea aceasta a algoritmului pentru a favoriza site-urile care au in vedere siguranta utilizatorilor si anume de a clasa mai sus in cautari site-urile securizate este una foarte benefica. Acest impact pozitiv este un impuls important pentru proprietarii de site-uri, ei avand asadar ocazia de a se clasa mai sus in cautari atunci cand au in vedere o securizare de acest fel a site-ului.

Browserele web au evoluat si ele substantial, iar unele dintre ele precum Google Chrome avertizeaza utilizatorul de faptul ca se afla pe un site nesigur. Google Chrome restrictioneaza si accesul site-urilor nesigure, tocmai pentru a proteja datele utilizatorului. Majoritatea site-urilor ce au acces insa la datele sensibile, din industria bancara in special, dar si cele din industria e-commerce, se bucura de criptarea HTTPS. Aceasta criptare este benefica pentru astfel de site-uri, ele fiind chiar nevoite sa o aiba in vedere.

Atat Chrome, cat si Mozilla au inceput sa afiseze paginile care nu sunt securizate cu un avertisment, astfel incat utilizatorul sa stie atunci cand intra pe o astfel de pagina nesecurizata. Acesta este motivul pentru care ele incurajeaza chiar pe cel care detine un site sa-l securizeze cat mai bine, iar un certificat SSL este solutia cea mai buna din acest punct de vedere. HTTP va incepe cel mai probabil sa nu mai fie optional, ci chiar se va impune o trecere treptata catre HTTPS. HTTPS este asadar o necesitate pentru orice fel de site, acesta venind la pachet si cu o multime de beneficii de care orice utilizator ar trebui sa tina cont in orice moment, de aceea puteti avea acest lucru in vedere.12

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.