Home Relatii Criza varstei mijlocii, mit sau nu?

Criza varstei mijlocii, mit sau nu?

Criza varstei mijlocii, mit sau nu

Criza varstei mijlocii pur si simplu nu exista, spun expertii occidentali. Dupa cum arata sondajele, persoanele care au ajuns la varsta de 45 de ani sunt mult mai fericite decat la ​​18 ani. Comparatia a doua grupuri de persoane de varste diferite, a aratat ca nivelul de fericire incepe sa creasca dupa 30 de ani. Mai tarziu, unele sunt reduse, dand nastere la discutii despre asa-zisa criza a varstei mijlocii. Acest lucru se poate intampla doar in mod individual. La varsta de mijloc se poate intampla atat o criza, cat si o revenire.

Criza varstei mijlocii este un stereotip invechit, care nu este confirmat de viata moderna. Persoanele care au atins deja aceasta linie de varsta, sunt de acord cu acest lucru. Ei recunosc ca tinerii sunt mai fericiti la 18 – 20 ani, decat la 30 sau 45 de ani. Deci, intelepciunea conventionala a expresiei „dupa 40 de, viata abia incepe“ este relevanta. La 18-20 de ani o persoana experimenteaza fericirea. Si experienta vietii ii da plinatatea acestor senzatii. Comparandu-se cu un tanar de 18 ani, o persoana admite de multe ori ca la 45 de ani este mult mai fericit si nu intelege ce inseamna criza varstei mijlocii.

Nu exista un astfel de lucru in medicina, spun anumiti psihologi . Persoanele de orice varsta pot avea probleme interne si crize. Acestea ar putea fi probleme psihologice legate de evenimentele din viata sa si poate exista un diagnostic clinic, de exemplu, depresia endogena la varsta mijlocie, spectrul de diferite tulburari, diferite parti ale acestor tulburari putand fi atribuite goliciunii interioare.

Criza varstei mijlocii, mit sau nu

Insa, conceptul de fericire, este efemer. Fericirea inseamna momente, senzatii, sentimente care nu sunt permanente. Omul, care este intrebat daca este fericit, de obicei da un raspuns afirmativ, mai ales in cazul in care acesta se gaseste in faza de sentimente si senzatii pentru o anumita persoana, sau daca este apreciat de altii. Bunastarea nu conteaza, pentru ca, dupa cum se stie, banii nu aduc fericirea.

In aceasta epoca, oamenii tind sa se concentreze pe o contributie pozitiva la comunitate, prin comunicarea cu persoane de diferite varste. Perioada de varsta mijlocie vine cu un sentiment mai mare de control, decat la oricare alta varsta. Dimpotriva, tineretul are o perioada de aspiratii si o varsta tarzie, o perioada de pierdere, incluzand munca, sanatatea si prietenii.

Cea mai obisnuita plangere la varsta mijlocie nu este plictiseala, asa cum multi tineri cred, si nu se simte criza. La aceasta varsta, oamenii sunt experti. Ei stiu ce este bun pentru ei si ce nu este. Cand varstnicii au fost intrebati la ce varsta si-ar dori mai mult sa traiasca, multi au ales momentul in care aveau intre 40 si 50 de ani.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Relatii
Comments are closed.