Home Recomandari Cum alegi cele mai bune cabluri de tractiune?

Cum alegi cele mai bune cabluri de tractiune?

Exista multe situatii si domenii de activitate in care sunt necesare utilizarea cablurilor de tractiune. Pe piata acestor echipamente exista foarte multe tipuri de cabluri de tractiune si tocmai de aceea uneori poate fi dificil sa alegi cablurile de tractiune potrivite. Pentru a veni in intampinarea acelora care au nevoie de astfel de echipamente, in ceea ce urmeaza vei putea gasi care sunt principalele criterii in baza carora sa faci alegerea potrivita in privinta cablurilor de tractiune.

1.Tine cont de sarcina maxim admisa

Un prim aspect de care trebuie neaparat sa tii cont atunci cand urmeaza sa investesti in cabluri de tractiune este sarcina maxim admisa. Acest lucru se refera la tonajul pe care cablurile respective il pot ridica sau remorca. Este indicat ca intotdeauna sa te asiguri ca faci alegerea potrivita, in caz contrar existand riscul de accidente nedorite pe durata utilizarii cablurilor respective.

2.Ai in vedere „inima” cablului de tractiune

Cablurile de tractiune au o parte interioara, numita „inima” cablului, si o parte exterioara, numita manson. In functie de partea interioara vei putea opta pentru cabluri metalice sau sufe metalice, dar si pentru cabluri din material textil. De cele mai multe ori sunt recomandate cele metalice, acestea oferind o mai mare garantie in privinta rezistentei la diferite sarcini. Alege intotdeauna produse de calitate superioara atunci cand vine vorba despre cablurile de tractiune, de acest lucru depinzand de multe ori siguranta acelora care folosesc aceste echipamente.

3.Tine cont de diametru

Indiferent daca alegi cabluri din textil sau sufe metalice, diametrul este un alt aspect de care trebuie sa tii cont. Grosimea cablurilor este importanta in anumite domenii de activitate atat in ceea ce inseamna rezistenta, cat si in manevrabilitatea cablurilor pe durata desfasurarii activitatii propriu zise.

4.Acorda atentie rezistentei cablurilor

Un alt detaliu care merita a fi luat in calcul atunci cand trebuie sa investesti in cablurile de tractiune este cel cu privire la rezistenta cablului respectiv. In specificatiile tehnice ale fiecarui tip de cablu de tractiune vei putea gasi mentiuni cu privire la rezistenta in ceea ce priveste sarcina maxima admisa in kg, dar si cu privire la rezistenta la intemperii sau la razele UV. Fara doar si poate ca anumiti factori de mediu pot influenta rezistenta cablurilor de tractiune, tot la fel cum si anumite medii in care sunt folosite aceste echipamente pot periclita rezistenta la frecare sau la rupere a cablurilor.

5.Nu alege niciodata la intamplare

Nu in ultimul rand este important de mentionat faptul ca alegerea cablurilor de tractiune nu trebuie sa fie facuta niciodata la intamplare sau doar dupa parerile unor persoane neavizate. Chiar daca ai parcurs diferite specificatii tehnice cu privire la sufe metalice sau cabluri de tractiune din material textil, este posibil sa nu stii exact care este cea mai buna alegere.

In acest sens este recomandat sa te adresezi unei firme specializate in productia si comercializarea de astfel de produse. Astfel vei putea beneficia de consultanta de specialitate si de indrumare in alegerea celor mai potrivite cabluri metalice pentru domeniul tau de activitate.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Dragos
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.