Home Recomandari Cum alegi o companie de transport marfa? Detalii la care sa fii atent in procesul de selectie

Cum alegi o companie de transport marfa? Detalii la care sa fii atent in procesul de selectie

Serviciile de transport, indiferent ca sunt efectuate cu ajutorul camioanelor, navelor sau pe cale aeriana, ne sunt astazi mai necesare ca oricand. Intr-un secol in care granitele dintre state nu mai impun restrictii majore, cu totii ne dorim sa le trimitem celor dragi de peste hotare diferite bunuri care sa le stapaneasca dorul de casa. Indiferent ca este vorba despre colete trimise in tara sau in afara acesteia, un lucru este cert si anume faptul ca ne dorim ca acestea sa ajunga mereu intacte la destinatie. Pentru ca acest lucru sa devina realitate, este esential sa ne asiguram mereu ca colaboram cu o companie de transport marfa serioasa.

In teorie lucrurile pot parea destul de simple, insa de indata ce vom constata ca avem o plaja intreaga de optiuni si posibilitati, situatia problemei se va schimba radical. Cu toate acestea insa, exista cateva lucruri la care poti fi atent in procesul de selectie al companiei de transport, astfel incat sa faci cea mai buna alegere pentru nevoile tale. Iata asadar cateva lucruri care pot fi semne bune ale unei companii serioase!

            Flota disponibila si modul in care aceasta este intretinuta

Un prim semn al unei companii de transport serioase, reiese intr-o prima etapa din modul in care propria flota de camioane este intretinuta. La ora actuala, aceste companii au posibilitatea de a regasi mai usor ca oricand piese si accesorii exceptionale pentru semiremorci, remoci sau alte parti componente ale camioanelor. Prin neglijarea propriei flote de maisni, o companie nu se poate numi nicidecum serioasa sau indreptata inspre a satisface nevoile clientului. Asadar, verifica sumar flota de masini inainte de a sema orice fel de contract.

                        Atentia acordata micilor detalii

Exista pe piata numeroase companii care se straduiesc din rasputeeri sa ofere clientilor servicii exceptionala, prin grija la micile detalii. Spre exmeplu, pot exista companii care utilizeaza revolutionara folie termocontractibila pentru a infolia suplimentar coletele clientilor. Acest lucru demonstreaza grija companiei pentru bunurile pe care tu le trimiti si este un lucru peste care nu ar trebui sa treci pur si simplu cu vederea. Desi vorbim despre servicii de transport, chiar si in aceasta situatie, micile detalii pot face o diferenta uriasa.

            Flexibilitatea si modul in care negociaza preturile

Chiar daca in general companiile de transport tind sa aibe o grija de preturi standard, ar trebui mereu sa existe situatii in care acestia sa dea dovada de putina flexibilitate. Cantotatea de marfa pe care o trimiti si frecventa cu care faci acest lucru, sunt aspecte ce ar trebui sa aduca cu ele preturi ceva mai avantajoase. Daca o companie nu reuseste sa fie absolut deloc flexibila, este destul de putin probabil ca aceasta sa iti intelaga pe deplin nevoile.

            Respectarea termenelor de livrare

Respectarea termenelor de livrare reprezinta unul dintre cele mai bune moduri prin care o companie de transport isi poate demonstra seriozitatea. Daca coletele ajung cu intarziere, sau mai rau, deteriorate, probabil ca este momentul sa iti indrepti atentia catre serviciile unei alte companii.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.