Home Casa si Gradina Cum alegi stilul potrivit pentru baia ta? Sfaturi si idei care sa te scoata din impas

Cum alegi stilul potrivit pentru baia ta? Sfaturi si idei care sa te scoata din impas

Atunci cand se vorbeste despre eleganta unei locuinte, trebuie sa fim constienti de faptul ca acest lucru se reflecta atat din stilul de amenajare ales, cat si din modul in care reusim sa armonizam totul. Baia nu face desigur niciun fel de exceptie de la aceasta regula, pentru ca asa cum bine stim, aceasta si-a depasit de mult timp rolul functional, devenind concomitent si un spatiu in care ne putem relaxa. Astfel, estetica de ansamblu a baii a devenit un aspect pe care nu mai putem sa il neglijam absolut deloc. Foarte multi proprietari merg pe ideea de modern, in speranta de a avea o baie care sa regaseasca in tendintele actuale, fara a lua in calcul faptul ca un stil de amenajare clasic poate fi la fel de actual.

O amenajare de succes a baii este una care reflecta cel mai bine personalitatea si gusturile noastre. In fond este de prisos sa tii cont cu strictete de tendintele actuale in ceea ce priveste amenajarea baii daca aceasta nu reflecta gusturile tale. Astfel, am pregatit pentru tine o serie de sfaturi si idei care sa te ajute sa alegi mult mai usor stilul potrivit pentru baia ta.

            Tine cont de dorintele tale

Dincolo de orice tendinta actuala, dorintele si viziunea ta in ceea ce priveste amenajarea baii sunt de departe cele mai importante. Pentru ca in prezent avem atat de multe optiuni, procesul de amenajare al baii devine pentru multi proprietari un veritabil paradox, de la debut si pana la finalizare. Astfel, in alcatuirea planului de amenajare, iti recomandam sa tii cont cu strictete de ceea ce iti doresti, pentru ca  numai in acest fel vei avea parte de satisfactie la finalul amenajarii. Mai mult decat atat, vei sti si inspre ce stil de amenajare sa iti indrepti atentia, analizand cu care dintre particularitatile acestora rezonezi cel mai bine.

Identifica care iti sunt nevoile

In alegerea unui stil de amenajare, este esential sa identifici si care iti sunt nevoile. O baie moderna nu mai este doar despre functionalitate ci si despre utilitate. Un dulap de baie elegant si inteligent compertimentat este in mod aproape sigur un produs in care vei investi avand in vedere ca este elementul principal al oricarei bai. De indata ce vei identifica care iti sunt nevoile, vei sti din start ce alegeri trebuie sa faci in materie de mobilier, obiecte sanitare sau decoratiuni.

Nu iti fie teama sa improvizezi

Indiferent ca vorbim despre stilul modern sau despre cel clasic, fiecare dintre acestea au cateva particularitati de baza care le fac usor de remarcat. Cu toate acestea insa, multi proprietari traiesc cu impresia ca intre stilurile de amenajare nu pot exista niciun fel de conexiuni. In realitate, intre stilul de amenajare clasic si cel modern, se pot crea numeroase armonii interesante. Din acest motiv, este recomandat sa nu iti fie teama sa improvizezi putin, pentru ca amprenta personala are o pondere uriasa in ceea ce priveste aspectul unei incaperi si de ce nu, identitatea intregii locuinte.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.