Home Lifestyle Cum combatem depresia? Metode simple la care sa apelezi cu incredere

Cum combatem depresia? Metode simple la care sa apelezi cu incredere

Traim intr-un secol in care stilul nostru de viata a suferit modificari drastice si in care timpul liber aproape ca a devenit un lux pe care cu greu mai putem spune ca ni-l permitem. Intr-un asemenea context, nu este de mirare faptul ca stresul, oboseala sau clasica depresie au devenit lucruri aproape integrate in viata omului modern. Cu totii trecem la un moment dat prin perioade mai putin placute, care ne afecteaza modul in care se desfasoara viata de zi cu zi, insa atunci cand sentimentele de tristete si neimplinire ne umraresc pentru o perioada mai indelungata (peste 2 saptamani), ne putem gandi serios la depresie. Desi depresia este de cele mai multe ori o afectiune mentala trecuta cu vederea, aceasta poate avea un impact negativ profund asupra calitatii vietii.

Identificarea depresiei este de cele mai multe ori un lucru dificil de facut pe cont propriu, mai ales daca vorbim despre stadiile incipiente. Problemele de concentrare, lipsa sperantei, iritabilitatea si intoleranta fata de ceilalti si in cazurile mai grave chiar multiple ganduri de suicid, sunt toate lucruri ce semnaleaza o depresie. Cum putem insa combate depresia si efectele neplacute ale acesteia intr-un mod cat mai eficient?

            Invata sa te deconectezi de la depresie

Chiar daca in general depresia afecteaza mai toate circumstantele vietii de zi cu zi a unui pacient, este totusi esential ca aceste persoane sa nu se izoleze, pentru ca acest lucru va duce la amplificarea trairilor negative generate de depresie. Iesirile in parc, o sedinta de masaj relaxant, iesirile cu prietenii sau chiar si o mica excursie sunt lucruri care te pot ajuta sa combati acele stari negative pe care depresia le genereaza in mod inevitabil. Cu cat iti vei ocupa timpul mai mult, cu atat vei reusi sa combati depresia mai rapid.

Solicita ajutor de specialitate

Depresia este de foarte multe ori subestimata, mai ales in stadiile incipiente, astfel ca sunt destul de rare situatiile in care pacientii se prezinta la medicul specialist pentru a solicita ajutor. Netratata la timp, depresia poate chiar pune viata celui suferind intr-un real pericol, pentru ca din pacate, in stadiile grave, aceasta poate determina persoana in cauza sa aiba ganduri sinucigase. Astfel, apelarea la o clinica de psihiatrie buna, reprezinta un lucru absolut esential, pentru ca aici se vor gasi mereu solutii de tratament ce vor aduce rezultate.

Adopta un animal de companie

Chiar daca poate parea greu de crezut, numeroase studii au scos la iveala faptul ca animalele de companie pot avea un impact pozitiv asupra persoanelor depresive. Mai mult decat atart, un animal de companie presupune o serie de responsabilitati care le pot scoate pe aceste persoane din mrejele depresiei. Faptul ca trebuie sa se aiba grija de igiena cainilor sau pisicilor, ca trebuie sa le hraneasca sau sa le plimbe, sunt lucruri ce le pot determina pe persoanele depresive sa paraseasca barierele puse de depresie.

Activitatea fizica

Sportul nu este benefic doar pentru sanatatea corpului, ci si pentru minte, iar cercetatorii au descoperit faptul ca intre miscare si buna dispozitie, exista o legatura foarte stransa. Astfel, in ciuda faptului ca depresia iti va pune tot soiul de “bete in roate”, tu alege mereu sa fii o persoana cat ma activa, iar rezultatele vor fi spectaculoase.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Lifestyle
Comments are closed.