Home Beauty Cum sa obtii doza necesara de Vitamina D

Cum sa obtii doza necesara de Vitamina D

Cum sa obtii doza necesara de Vitamina D

Necesara pentru buna starea noastra si pentru sanatatea oaselor, vitamina D este sintetizata de corpul nostru sub efectele razelor de soare sau poate fi sintetizata prin intermediul alimentelor. Drept urmare, este esential sa iei doza zilnica de Vitamina D, insa cum poti face acest lucru?

Studiile au aratat faptul ca vitamina D diminueaza riscul aparitiei cancerului la san la femei. Permite in egala masura reglarea cresterii celulare. Aceste studii au demonstrat beneficiile incredibile oferite de doza necesara de vitamina D din corp.

De ce vitamina D este necesara pentru corpul nostru?

Pe de o parte, vitamina D joaca un rol important in ceea ce priveste sanatatea oaselor si contribuie in mare parte la absorbtia dozei necesare de calciu, de fier si de zinc.

Vitamina D contribuie la rezolvarea mai multor probleme de sanatate precum bolile cardiace, diabet, infectii virale si cancer.

Care sunt simptomele unei carente de vitamina D?

Soarele este principala sursa de vitamina D insa trebuie, evident sa folosim o protectie solara. Nutritionistii si medicii ne sfatuiesc sa petrecem in jur de 20-30 de minute intre orele 11-15 la soare in fiecarezi, din luna aprilie pana in septembrie. Aceasta expunere la soare permite producerea dozei necesare de vitamina D pentru corp. insa aceasta doza trebuie completata cu alimente bogate in vitamina D, de-a lungul intregului an si mai ales pe timp de toamna sau de iarna.

Cum ne poate afecta pielea o carenta de vitamina D? Expertii au observant o serie de semne cutanate care ne indica faptul ca am avea un deficit de vitamina D. In primul si in primul rand un ten tern deoarece pielea noastra are nevoie de vitamina pentru a putea functiona in mod corect, inclusiv de vitamina D. Lipsa de vitamina D poate cauza un ten tern. Astfel spus, in cazul in care pielea noastra are nevoie de vitamina D, pielea este mai terna si pot apar cearcane sub ochi.

Pot aparea linii fine sub ochi. Vitamina D este un antioxidant care permite diminuarea ridurilor. Contribuie la lupta impotriva radicalilor liberi care ar putea fi cauza aparitiei ridurilor. Vitamina D poate fi eficienta in tratarea pielii uscate, pe obraji, pe barbie si pe frunte si ne permite evitarea aparitiei unei eczeme.

Care sunt cele mai importante surse alimenare de vitamina D?

Somonul este cel mai bogat aliment in vitamina D, laptele, majoritatea tipurilor de lapte sunt imbogatite cu vitamina D, ciupercile, cerealele si branza ricotta (branza ricotta contine de cinci ori maimulta vitamina D decat o branza obisnuita).

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Beauty
Comments are closed.