Home Sanatate De ce sa folosesti o banda de alergat in procesul de slabire

De ce sa folosesti o banda de alergat in procesul de slabire

De ce sa folosesti o banda de alergat in procesul de slabire

Este deja bine știut că pentru a scăpa de kilogramele în plus și de țesutul adipos este nevoie, pe lângă un stil de alimentație sănătos, să faci mișcare. Este, de asemenea, bine știut și că alergatul ajută la arderea unui număr considerabil de calorii, având în vedere că, în timpul alergării, tot corpul stă în tensiune constantă pentru a angrena toți mușchii implicați. De aceea, foarte mulți oameni se hotărăsc să se apuce de alergat în vederea scăderii în greutate, pentru că este la îndemâna oricui.

Ce faci, însă, dacă nu ai prea mult timp la dispoziție să ajungi la sala de fitness sau dacă vremea de afară nu îți permite să alergi în aer liber? Poate aceasta ar fi ocazia perfectă să iei în considerare achiziționarea unei benzi de alergat pe care s-o poți folosi oricând, în confortul propriei case.

Banda de alergare se află în continuare în topul aparatelor de cardio prin intermediul cărora te poți bucura de o scădere în greutate eficientă și rapidă. Există multe mituri conform cărora benzile de alergat pentru uz casnic ar fi mult inferioare celor pe care le găsești în sălile de fitness, însă acest lucru este complet fals. Cea mai buna bandă de alergat este cea care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale și obiectivul pe care îți dorești să-l atingi.

Banda de alergat, așa cum am menționat și mai sus, poate fi la îndemâna oricui, iar dacă te decizi să-ți achiziționezi una pentru uz propriu, o vei putea folosi oricând, ori de câte ori îți dorești sau te afli în dispoziția necesară, fără a mai depinde de orarul de la sală. În plus, ai acces la o gamă largă de antrenamente, iar în funcție de intensitatea pe care ți-o dorești, poți alege mersul, alergatul sau te poți folosi de programele de tip interval din dotarea aparatului. Având această flexibilitate de a o folosi oricând îți dorești sau ai timp, îți poți îndeplini obiectivul mult mai repede în lupta cu kilogramele în plus.

Specialiștii nu recomandă să slăbim mai mult de un kilogram pe săptămână. Un kilogram în minus înseamnă arderea a aproximativ 7000 de calorii. Cu alte cuvinte, ar trebui să fim într-un deficit caloric de 1000 de calorii pe zi pentru ca la finalul săptămânii să vedem un kilogram în minus pe cântar. Nu poți avea acest deficit caloric doar din alimentație. Să renunți la 1000 de calorii din alimente ar însemna, practic, să nu mănânci mai nimic, ori este foarte bine știut faptul că înfometarea nu este o soluție, toți medicii interzicând această abordare, deoarece nu este sustenabilă.

În medie, o oră de alergat la o intensitate moderată spre mare arde între 800 și 1000 de calorii, în funcție de greutatea pe care o ai. Deci, poți scăpa de un kilogram pe săptămână folosind banda de alergat, dar și adoptând o dietă echilibrată, formată din alimente sănătoase, bogate în micro și macronutrienți.

Așadar, banda de alergat poate fi perfectă pentru tine dacă îți dorești să slăbești rapid și sănătos, fără a te înfometa și, în același timp, dezvoltându-ți musculatura și tonusul. Bineînțeles, dacă ești la început, nu recomandăm ca intensitatea antrenamentelor tale să nu fie una prea mare; anduranța trebuie dezvoltată în timp și treptat. Tot ce mai rămâne să faci este să ai motivație și să începi, pentru că după ce vei vedea rezultatele pe propria piele, garantăm că îți va fi greu să renunți.

 

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Sanatate
Comments are closed.