Home Sanatate De ce trebuie sa indepartezi lentilele de contact noaptea

De ce trebuie sa indepartezi lentilele de contact noaptea

De ce trebuie sa indepartezi lentilele de contact noaptea

Lentilele de contact sunt sunt o varianta excelenta care inlocuieste clasicii ochelari de vedere, reprezinta o solutie eficienta pentru pesoanele cu diferite forme ale afectiunilor oculare. Majoritatea lentilelor de contact se poarta in timpul zilei iar peste noaspte pacientul le da jos. Exista insa si lentile de contact ce pot fi purtate pe perioada mai lunga de timp, pana la 30 de zile.

Chiar si in cazul lentilelor zilnice sunt foarte multe persoane care seara adorm cu lentilele, fara sa le mai dea jos. Specialistii ne informeaza ca aceasta metoda este totusi nesanatoasa.

Lentilele de contact trebuie folosite responsabil si trebuie sa se tina cont de recomandarile producatorilor si specialistilor oftalmologi de a le indeparta de fiecare data cand se pregatesc sa meargaă la culcare.

Un ultim studiu a scos la iveala ca in cazul trezirii bruste creste mult riscul aparitiei unei inflamatii corneene cu pana la 6.5 ori in celor care poarta lentile de contact atunci cand dorm.

Ce se intampla de fapt?

Daca nu sunt indepartate peste noapte creste pericolul inflamatiilor sau iritatiilor, desigur studiul nu se adreseaza celor care atipesc ci doar celor care dorm peste noapte. Cele 7-8 ore de somn pot lasa urme adanci asupra ochilor, pot aparea iritatiile si uscaciunea.

Exista un risc ridicat si de deteriorare a corneei, a sanatatii oculare.

O atentie ridicata trebuie sa o aiba si cei care practica inotul, deoarece lentilele dezvolta o sensibilitate suplimentara la infectii, bacterii si germeni.

Exista si lentile de contact care sunt recomandate persoanelor care isi petrec mult timp lucrand in fata unui monitor de laptop sau de calculator, cat si conducatorilor auto. Astfel de lentile protejeaza vederea, iar datorită utilizarii elementelor optice revolutionare High Definition acestea reduc efectul halo adica stralucirea ce se formeaza in jurul surselor de lumina si pe durata sofatului la luminile stopurilor. De asemenea contribuie la reducerea fenomenului de orbire, ceea ce inseamna ca scade riscul aparitiei vederii neclare.

Un alt tip de lentile de contact cunoscute sunt cele multifocale, care sunt fabricate din silicon-hidrogel si ofera vizibilitate excelenta la distanta. Aceste lentile sunt lunare, recomandate in special pentru persoanele care au fost diagnosticate cu astigmatism. Purtarea este permanenta timp de 30 zile.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Sanatate
Comments are closed.