Home Recomandari Dezvoltarea afacerilor prin intermediul fondurilor europene nerambursabile

Dezvoltarea afacerilor prin intermediul fondurilor europene nerambursabile

In calitate de antreprenor unul dintre obiective il reprezinta dezvoltarea afacerii. In acest sens sunt necesare surse de finantare care sa faciliteze investitiile in echipamente, in resurse umane sau in atragerea de noi potentiali clienti. Chiar daca in prezent exista numeroase optiuni de finantare de tip credit, tot mai multi antreprenori isi indreapta atentia inspre fondurile europene nerambursabile.

Aceste instrumente de finantare puse la dispozitie de catre Uniunea Europeana au rolul de a reduce decalajele socio-economice la nivelul statelor membre ale Uniunii prin incurajarea antreprenoriatului. Faptul ca si tara noastra beneficiaza de astfel de surse de finantare este un mare avantaj, insa pentru a obtine astfel de fonduri nerambursabile este nevoie de intocmirea unei documentatii si de depunerea unui proiect.

Pentru a creste sansele de a obtine astfel de finantari nerambursabile antreprenorii romani pot avea in vedere serviciile de consultanta fonduri europene Alba Iulia oferite de firmele profesioniste. Atunci cand apelezi la serviciile consultantilor profesionisti ai mai multe sanse de a accesa fondurile europene dorite. Acest lucru vine ca o consecinta a faptului ca serviciile de consultanta inseamna pregatire si experienta pentru intocmirea documentatiei si pentru elaborarea proiectului.

Chiar daca procedura in sine nu este una foarte complicata si cu toate ca fiecare antreprenor isi cunoaste cel mai bine viziunea afacerii sale, trebuie spus ca o firma consultanta fonduri europene Alba Iulia cunoaste exact care sunt pasii care trebuie urmati pentru a avea o documentatie completa si o cerere de finantare pentru fonduri nerambursabile in baza caruia autoritatea statului roman sa aiba in vedere posibilitatea de a acorda finantare pentru proiectul respectiv.

Mai mult decat atat, avand in vedere ca vorbim despre programe operationale diferite si care au conditii de eligibilitate diverse, serviciile de consultanta fonduri europene se pot dovedi a fi extrem de utile pentru ca un antreprenor sa se incadreze in conditiile de eligibilitate, iar programul la care aplica pentru obtinerea fondurilor europene este cel corect. Nu in ultimul rand serviciile de consultanta inseamna o mai mare rapiditate in intocmirea documentatiei, in elaborarea proiectului si in respectarea tuturor cerintelor necesare pentru depunerea dosarului pentru obtinerea de finantare nerambursabila.

In ciuda faptului ca multi antreprenori sunt reticenti in a accesa fonduri europene, este important de spus ca aceasta sursa de finantare este foarte avantajoasa. Acest lucru se datoreaza faptului ca vorbim despre fonduri care nu trebuie rambursate si faptului ca sumele alocate pot acoperi deopotriva costurile cu salariile, costurile cu achizitia de echipamente si utilaje sau costurile cu promovarea. In plus vorbim despre fonduri care pot contribui semnificativ la dezvoltarea oricarei afaceri, indiferent de domeniul de activitate.

Una dintre marile temeri ale antreprenorilor este aceea ca vor fi nevoiti sa returneze finantarea daca nu respecta intocmai contractul de finantare pentru fondurile nerambursabile. Aceasta temere poate fi solutionata odata ce apelezi la consultanta fonduri europene Alba Iulia. O firma specializata in astfel de servicii poate sa asigure respectarea tuturor clauzelor asumate in contractul de finantare astfel incat in calitate de beneficiar sa nu te vezi nevoit as returnezi nici macar un leu.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Dragos
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.