Home Sanatate Implantul dentar: 4 lucruri interesante pe care trebuie sa le stii

Implantul dentar: 4 lucruri interesante pe care trebuie sa le stii

Tooth human implant (done in 3d graphics)

Pierederea unui dintre sau a unei masele este o situatie neplacuta pentru oricine avand in vedere ca dincolo de problemele pe care acest lucru le presupune in materie de estetica, pierderea unui dinte aduce cu sine si alte situatii neplacute. In timp, daca spatiul ramas liber nu este abordat fie prin intermediul unei punti dentare, fie prin cel al unui implant dentar, dintii vecini se pot deplasa, afectand semnificativ fizionomia fetei. Medicina secolului curent insa a avansat considerabil, astfel ca in prezent, pacientii se pot bucura de tratamente revolutionare, ce nu mai provoaca la fel de mult disconfort. Totul insa depinde de pacient si de momentul in care acesta se prezinta la cabinet.

Una dintre solutiile cele mai populare la care apeleaza in prezent pacientii pentru a acoperi acel loc ramas liber din pricina pierderii unui dinte, este clasicul implant dentar. Chiar daca de-a lungul timpului au existat tot soiul de zvonuri despre aceasta procedura, implantul dentar a ajuns in prezent o solutie optima pentru toti cei care pierd un dinte sau o masea. Iata asadar 4 lucruri interesante pe care orice pacient ar trebui sa le stie despre revolutionarul implant dentar!

Implanturile dentare copiaza perfect dintele natural

Un lucru de care foarte multi pacienti se tem atunci cand vine vorba despre implantul dentar este legat de estetica. Mai precis, acestia se tem de faptul ca implantul dentar va atrage intr-un mod neplacut privirile celor din jur. In realitate insa, un implant dentar arata si se comporta exact ca un dinte natural, astfel ca cu greu se poate face o distinctie clara intre cele doua. Mai mult decat atat, implantul dentar contribuie totodata si la  stabilitatea dintilor vecini, care nu se vor mai deplasa.

Implanturile dentare sunt concepute pentru a rezista

Nu de putine ori, durata de viata a unui implant dentar se transforma o intrebare comuna in randul pacientilor. Materialele de calitate utilizate in conceperea implanturilor dentare le asigura acestora o durata de viata indelungata. La aceasta durata insa contribuie totodata si calitatea procedurii de implantare, dar si modul in care pacientul isi ingrijeste dantura.

Un implant dentar nu se cariaza

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui implant dentar reiese din faptul ca acesta nu este afectat de carii, asa cum se intampla in cazul dintilor naturali. Trebuie insa tinut cont de faptul ca pacientul trebuie totusi sa acorde o atentie mai aparte acestuia si sanatatii gingiilor. Vizita la cabinetul medicului stomatolog in mod regulat ramane insa un lucru absolut necesar.

Implantul dentar te poate ajuta sa zambesti mai increzator

Desi poate parea greu de crezut, o parte din increderea in noi este afectata si de modul in care ne percepem. Atunci cand avem unul sau mai multi dinti lipsa, acest aspect ne poate determina sa ne simtim stanjeniti si chiar rezervati in a intra in dialog cu cei din jur. Implantul dentar insa reprezinta o solutie revolutionara prin care nu doar ca poti avea grija de sanatatea danturii tale, insa te poate ajuta sa obtii si zambetul acela care va starni invidie.

 

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Sanatate
Comments are closed.