Anul 2020 a fost unul special din mai multe puncte de vedere. Insa, in ciuda faptului ca pandemia cu Covid-19 ne-a marcat existenta, au fost facute unele descoperiri cu adevarat incredibile. Vesti pozitive, lucruri ciudate insa suprinzatoare, iata cateva lucruri interesante invatate de la anul 2020.
Originea pietrelor Sarsen situate la Stonehenge a fost descoperita
Misterul a fost descoperit in sfarsit in 2020. Spre deosebire de pietrele albastre provenite din Tara Galilor, pietrele Sarsen situate in Regatul Unit nu au calatorit foarte departe. Au fost descoperite intr-o zona situata in partea de nord a celebrului loc, in apropiere de Marlborough, la aproximativ 25 kilometri.
Excrementele de pinguin contin gaz ilariant
Aceasta informatie este una cat se poate de serioasa! Excrementele de pinguin, cunoscute in egala masura sub numele de guano, contin nivele ridicate de protoxid de azot, care este compusul chimic al gazului ilariant.
Un nou peste a fost creat
Un peste hibrida fost creat in mod accidental intr-un laborator. Sturionul nou descoperit este un amestec din speciile Polydoon spathula si sturionii din Dunare.
Ai tatuaje? Atunci spune Adio transpiratiei
Specialistii sustin ca o piele tatuata transpira mai putin decat o piele ce nu are tus pe ea. Acest fenomen se explica prin faptul ca acul cu care se face tatuajul afecteaza glandele sudoripare.
Cine mananca popcorn?
Pandemia cu Covid-19 a adus cu sine o enorma productie de boabe de porumb destinate popcornului. Acest lucru se explica prin faptul ca oamenii au incetat sa mai mearga la cinema din cauza pandemiei si au ales sa isi faca un cinematograf acasa din care popcornul nu putea lipsi.
O noua cometa a fost descoperita
Noua cometa a fost descoperita pe data de 27 martie 2020 in urma misiunii NEOWISE apartinand NASA. Este cunoscuta sub numele de C/2020 F3 sau cometa NEOWISE.
Exista viata pe Venus?
Datele provenite dintr-o misiune mai veche NASA ofera o noua abordare cu privire la o potentiala viata pe Venus. S-a dovedit faptul ca prezenta fosfinei in atmosfera planetei poate fi un indicator de viata. Daca aceste masuri sunt reale, fosfina exista pe Venus de mai bine de 40 de ani, in timp ce ceva este pe cale sa se produca conform parerii cercetatorilor.
O furtuna solara s-ar afla la originea scufundarii Titanicului
O teorie sugereaza faptul ca o eruptie solara ar fi putut afecta compasele magnetice aflate la bordul Titanicului cees ce ar fi provocat naufragiul si imposibiliatea de a intra in contact cu ajutoarele.