Home Sanatate Metode de gatit care combat cancerul

Metode de gatit care combat cancerul

Metode de gatit care combat cancerul

Modul in care prepari brocoli si legumele inrudite le poate altera calitatile potentiale impotriva cancerului.

Brocoli si alte legume din familia de legume crucifere sunt o sursa buna de sulforafan, o fitochimicala (componenta naturala a plantelor) s-a dovedit a avea proprietati anti-cancer.
Cu toate acestea, enzima numita myrosinase din brocoli are nevoie de sulforafan pentru a se forma. Daca enzima aceasta este distrusa, sulforafanul nu se poate forma.

Cercetatorii au comparat brocoli fiert, la abur sau gatit la cuptorul cu microunde si au descoperit ca pregatirea acestuia la aburi timp de maxim cinci minute este cel mai bun mod de a retine enzima myrosinase. Fierberea sau gatirea la microunde pentru un minut sau mai putin de un minut a distrus cea mai mare parte din enzima.

De asemenea, puteti consuma brocoli bine gatit si, in acelasi timp sa beneficiati de sulforafan, daca adaugati la acest fel de mancare un produs alimentar crud care contina enzima myrosinase. o parte din participantii la un studiu au consumat brocoli fara aceasta enzima activa. La cea de-a doua parte din grup care a consumat acelasi lucru, dar cu myrosinase, analizele de sange si urina au avut un nivel semnificativ crescut de sulforafan fata de de cei care nu au consumat aceasta enzima.

Mustarul, ridichea, arugula (o salata similara frunzelor de ridiche), wasabi si alte crucifere crude contin enzima myrosinase.

Cercetari anterioare au descoperit ca:

Strivirea sau tocarea usturoiului cu 10 – 15 minute inainte de a-l pune pe foc permite substantei numita alicina sa devina activa.
Prepararea rosiilor si a altor alimente care contin licopen, colorant vegetal aflat in legumele si fructele de culoare rosie, sa ajute organismul sa absoarba cu usurinta fitochimicala benefica.

Fierberea legumelor pentru mult timp distruge vitaminele solubile in apa, precum vitamina C, acidul folic (vitamina B9) si niacina (vitamina B3).

In concluzie, nu este suficient sa stim ce sa mancam, ci sa stim cum sa ii protejam calitatile care ne ajuta impotriva cancerului.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Sanatate
Comments are closed.