Home Relatii Principalele obstacole prin care trece un cuplu

Principalele obstacole prin care trece un cuplu

Principalele obstacole prin care trece un cuplu

Conform terapeutilor, acestea sunt principalele obstacole prin care trece un cuplu

Filmele romantice si basmele divulga cel mai adesea o anumita imagine a iubirii, extrem de idealizata. In aceste realitati aparente, problemele si dezacordurile nu sunt intotdeauna importante.

In viata adevarata lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. La inceput totul este lapte si miere, inotam in fericire, pana cand descoperim anumite defecte ale partenerului de viata care incep sa ne deranjeze. Numeroase sunt provocarile care isi fac aparitia in cuibusorul de iubire si, pentru numeroase persoane este un motiv suficient de puternic pentru a pleca definitiv.

Cu toate acestea, terapeutii sunt de parere ca aceste obstacole sunt frecvente in majoritatea din cupluri. Drept urmare, in loc sa fugim, cel mai bine este sa le infruntam.

Celalalt partener nu isi va indeplini mereu obligatiile

Aflandu-ne in cuplu cu o persoana, este normal sa avem unele asteptari de la ea. Fiind sufletul nostru pereche ne asteptam sa ne multumeasca din toate punctele de vedere. Atunci cand cautam un iubit, un sot, cautam un partener pentru intreaga viata, un prieten, un confident, un sfatuitor, un partener sexual, o persoana care sa ne completeze la toate nivelurile in viata. Adevarul este ca, odata ce ne aflam in cuplu, lucrurile nu se intampla mereu cum am prevazut. Celalalt partener nu va fi mereu apt sa raspunda tuturor nevoilor noastre.

Unele defecte vor fi tenace

La inceput, atunci cand ajungem sa cunoastem proastele obiceiuri ale partenerului nostru trecem peste in speranta ca lucrurile se vor schimba pe viitor, ca el se va schimba de dragul nostru. Insa, acest lucru se intampla extrem de rar. Nimeni nu este perfect. Fiecare fiinta umana are propriul sau lot de calitati si de defecte. Numeroase sunt cuplurile care esueaza atunci cand decid sa locuiasca impreuna deoarece sunt incapabile sa treaca peste defectele celuilalt. Or, nu traim intr-o lume ideala. Iubire inseamna si toleranta. Atunci cand ne iubim partenerul de viata nu trebuie sa incercam sa il schimbam, trebuie sa il acceptam cu calitatile si defectele sale.

Problemele cu banii vor influenta adesea relatia

In viata adevarata avem cateodata probleme financiare care ne influenteaza relatia. Problemele cu banii este una din cele mai frecvente cauze pentru care o relatie se sfarseste. Stresul si frustrarile cauzate de problemele cu banii provoaca cel mai adesea un dezechilibru in sanul cuplului. De aceea, specialistii ne recomanda sa abordam aceasta problema inca de la inceputul relatiei pentru ca lucrurile sa fie mai usoare in viitor.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Eduard
Mai multe articole din Relatii
Comments are closed.