Home Casa si Gradina Realizarea unei excavatii in zonele urbane, o uriasa provocare

Realizarea unei excavatii in zonele urbane, o uriasa provocare

Daca vrei sa construiesti intr-o zona urbana, aprobarea unei excavatii poate fi o reala provocare. Inainte de a fi executata, aceasta trebuie sa fie foarte bine documentata, in asa fel incat sa nu provoace pagube la cladirile din jur si sa nu deranjeze.

Cu o organizare corecta si cu informatii insa, oricine poate excava in zone urbane fara prea mari probleme.

Ce date trebuie sa obtii inainte de a incepe o excavatie?

  1. Date referitoare la terenul in care se va face excavatia. Aceste date se obtin in urma unui studiu geotehnic si hidrogeologic, in care sunt precizate detalii legate de succesiunea straturilor geologice, de parametrii fizici ai acestora, de stabilitatea generala si de stabilitatea locala a terenului.  De asemenea, trebuie sa se afle detalii legate de prezenta pamanturilor sensibile, de prezenta faliilor sau a golulilor, precum si de agresivitatea chimica a terenului. Este important sa se afle absolut toate datele despre teren, in asa fel incat sa se poata face planuri de imbunatatire a lui ( daca este cazul ) si sa se elimine orice risc.
  2. Date privind clima din zona. Clima este si ea foarte importanta, deoarece precipitatiile si temperaturile extreme pot duce la schimbarea structurii pamantului si pot influenta excavatia. Este bine sa se afle cat mai multe detalii despre fenomenele meteorologice deosebite care au fost inregistrate de-a lungul timpului si despre precipitatii. Pe baza acestor informatii, se vor lua masurile necesare pentru o excavatie eficienta si se va evita inundarea incintei;
  3. Date legate de vecinatati.  De asemenea, printre informatiile importante se numara si cele legate de vecinatati.Se vor obtine informatii despre amplasament, despre eventualele moduri in care a fost folosit terenul in trecut si despre constructiile din jurul terenului. Se analizeaza vechimea cladirilor, caracteristicile lor speciale ( incadrarea pe lista monumentelor istorice, sau in lista cladirilor cu risc seismic ) , tipul structurii si riscul de inundare. DE asemenea, se afla toate informatiile legate de retelele de utilitati, in asa fel incat excavatia sa nu intervina cu nimic in functionarea acestor retele.

Dupa culegerea tuturor datelor, trebuie sa se faca un plan foarte bine pus la punct, in care sa fie prezentate dimensiunile excavatiei si modul in care se va realiza.

Desi procesul pare unul greoi, daca se respecta toti pasii devine destul de usor. In plus, se poate apela tot timpul la o firma profesionista, ceea ce usureaza foarte  mult misiunea.

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Razvan
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.