Home Sanatate Sporturi care te mentin sanatos

Sporturi care te mentin sanatos

Sporturi care te mentin sanatos

Daca esti tipul sedentar care nu face multa miscare iti vom recomanda cateva idei de a face sport pentru a-ti schimba starea generala de sanatate si modul de viata.

Inotul

Am inteles ca faci prea putin sport, dar nu cred ca nu iti place sa inoti. Toata lumea stie ca inotul este benefic pentru sanatate si tot odata un sport usor de practicat, practic imbini placerea cu sportul.

Atunci cand inoti practi iti antrenezi tot corpul, nu este ca si cand mergi pe bicicleta si antrenezi doar o parte din muschi. Cred ca ati vazut ce fizic au sportivi care practica acest sport de multi ani. Insa punctul forte la inot nu este ca antreneaza intreaga musculatura ci ca protejeaza articulatiile diminuand astfel sansele de a te accidenta.

Acest sport este renumit prin eficienta sa pentru recuperare fiind de multe ori folosit in programele de recuperare medicala.

Ca si dezavantaj ar fi locatia, poate nu toti avem o piscina aproape de casa.

Alergatul

Spre deosebire de alte sporturi acesta este la indemana oricui, nu necesita echipament special si poate fi practicat fara costuri suplimentare. Totusi incaltamintea conteaza, atat pentru confort cat si pentru a te feri de accidentari daca alergi pe un teren cu denivelari.

Cei cu probleme cardiace trebuie totusi sa alerge progresiv si sa tina cont de recomandarile medicului.

Ciclism

Cred ca toti ne permitem o bicicleta in ziua de azi. Ciclismul ajuta la dezvoltarea rezistentei si este benefic pentru apartul circulator.

Tenis

Practicat constant ajuta la dezvoltarea rezistentei si musculaturii. Desii unora poate li se pare un sport usor nu este deloc asa, in plus caloriile consumate sunt la fel ca cele din fotbal. Tenisul poate fi practicat la orice varsta, de catre aproape oricine.

Ca un dezavantaj este lipsa de terenuri si costurile.

Aerobic

Acest sport numai are nevoie de nici o prezentare, este recunoscut ca fiind cel mai eficient sport care ajuta la slabire, intarirea tonusului muscular si la mentinerea in forma buna. Este un sport extrem de solicitant, cei cu probleme cardiace il pot practica numai la recomandarile medicului.

Distribuie
  • stres

    Semne clare ca stresul te imbolnaveste

    Stresul a devenit o parte din viata noastra, ne poate provoca si intretine multe afectiuni…
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Sanatate
Comments are closed.