Home Recomandari Tipuri de ventilatoare industriale si principalele caracteristici

Tipuri de ventilatoare industriale si principalele caracteristici

ventilatoare industriale

Pentru societatile care isi desfasoara activitatea in spatii avand suprafete foarte mari, nevoia de a asigura circulatia aerului in spatiile respective este asigurata de folosirea ventilatoarelor de tip industrial. Pe piata exista foarte multe tipuri de astfel de ventilatoare industriale si fiecare dintre acestea se potriveste pentru anumite spatii si pentru anumite activitati. Rolul unui astfel de ventilator este acela de a inlocui aerul poluat, nociv sau fara oxigen suficient dintr-un spatiu inchis cu aer curat din exterior.

Tinand cont de constructia ventilatoarelor industriale, acestea sunt de mai multe tipuri: axiale, centrifugale sau transversale. Pe de alta parte, ventilatoarele industriale se diferentiaza si in functie de locul unde pot fi montate si astfel avem ventilatoare pentru perete, acoperis sau de tavan. Fiecare dintre aceste categorii de ventilatoare de tip industrial este potrivit pentru anumite proiecte si spatii.

Ventilatoarele industriale

Ventilatoarele industriale axiale sunt concepute avand un canal rotund si sunt ideale pentru a fi folosite pentru hote profesionale din inox pentru bucatarie. Aceste ventilatoare axiale de tubulatura sunt realizate din diferite materiale precum plastic, otel galvanizat sau otel cu acoperire polimerica. Avantajele acestor ventilatoare pentru hote profesionale din inox pentru bucatarie se refera la viteza reglabila, usurinta cu care sunt montate, fiabilitatea ridicata si posibilitatea de a fi utilizate chiar si pentru alimentarea cu aer.

Ventilatoarele centrifugale

Ventilatoarele centrifugale industriale sunt de obicei folosite cu succes pentru a ajuta la eliminarea gazelor din interiorul unui spatiu si aerului nociv acumulat intr-un spatiu interior. Aceste categorii de ventilatoare industriale apeleaza la un anumit lichid de lucru care este introdus in ventilator prin intermediul unui orificiu. Pe piata exista mai multe tipuri de astfel de ventilatoare centrifugale industriale, precum cele de joasa presiune sau cele centrifugale de tubulatura.

Ventilatoare industriale

In cazul ventilatoarelor transversale de tip industrial vorbim despre acele aparate care sunt caracterizate de un diametru lung si care sunt actionate prin intermediul unui rotor cu pedale. Aerul dintr-un anumit spatiu este absorbit printr-o parte a acestui rotor si ulterior este eliminat prin cealalta parte.

Daca nu stii care dintre aceste categorii de ventilatoare industriale este cea mai buna alegere pentru domeniul tau de activitate, atunci este indicat sa apelezi la o firma specializata in comercializarea si montarea de astfel de ventilatoare de tip industrial. Tubovent iti pune la dispozitie o gama completa de ventilatoare de tip industrial si asigura montajul acestora indiferent daca vorbim despre ventilatoare pentru acoperis, tavan sau de perete.

Articol optimizat pentru motorul Google de catre Outcave Solutions – Firma servicii de optimizare SEO Bucuresti.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.