Dacă îți dorești să descoperi o băutură complexă, asociată cu o lume rafinată, plină de bun gust și eleganță, nu este nevoie să cauți mai departe. Dintre toate tipurile de alcool, se disting feluritele sortimente de whisky care, dincolo de faptul că sunt savuroase, au fost întotdeauna preferate atât de adevărații gentlemani, cât și de o veritabilă lady!
Această băutură este intensă și sofisticată. Încă de la primele înghițituri, te surprinde prin gustul său fierbinte, care te încălzește pe dinăuntru. Spre deosebire de alte tipuri de tării, când savurezi whisky, trebuie să te pregătești pentru o experiență completă. Odată ce găsești sortimentul care ți se potrivește, îți vei dori să afli mai multe despre acesta și vei descoperi că sunt numeroase lucruri de cunoscut.
Fiecare brand are propria poveste, propria istorie și rețetă. De aceea, niciun sortiment nu se aseamănă cu altul. Unele au arome de vanilie și fructe proaspete în timp ce altele se disting prin gustul de malț și miere ori prin note de fructe uscate și nuci. La fel ca degustătorii, și opțiunile sunt infinite!
Simplu, on the rocks sau în cocktailuri?
Când vine vorba de modalitatea de servire, nu există răspunsuri corecte sau greșite. De exemplu, datorită versatilității de care dă dovadă, tăria este utilizată pentru a prepara numeroase cocktailuri, populare și iubite în întreaga lume. De la Irish Coffee, la Jack și Cola, până la Manhattan, există numeroase moduri de a consuma eleganta băutură!
Totuși, dacă vrei să descoperi gustul și aroma autentică a acestui tip de alcool, este recomandat să îl servești simplu. Există și varianta de a-l consuma „on the rocks”, alături de câteva cuburi de gheață, însă cei care s-au îndrăgostit iremediabil și prețuiesc această băutură sunt de părere că fiecare picătură de apă sau cub de gheață alterează experiența unui whisky de calitate superioară.
Perechea perfectă: whisky și ciocolată
De obicei, în cadrul unui eveniment dedicat degustării acestei băuturi, se servește ciocolată, a cărei textură bogată și cremoasă se potrivește de minune cu o tărie atât de complexă. Acestea fiind zise, și aici există câteva recomandări de care ar fi bine să ții cont!
Dacă alegi o tărie cu arome fructate, precum sortimentul taiwanez Kavalan, o poți servi alături de ciocolată neagră, a cărui gust va echilibra aroma dulce de mango, miere și cireșe din băutură. În schimb, un sortiment dulce, cum este Jack Daniel’s Honey, se potrivește extraordinar de bine cu câteva pătrățele de ciocolată albă.
În cazul unui bourbon de calitate, precum Jim Beam sau Woodford Reserve, se recomandă o ciocolată cu migdale, cireșe sau portocale. Aroma unui bourbon se datorează, în mare parte, lemnului din care a fost confecționat butoiul în care s-a maturat. Astfel, notele de caramel și vanilie sunt completate cu succes de cele de cacao. Mai mult, cei care vor să descopere senzații noi se aventurează și combină bourbonul chiar și cu batoane de ciocolată cu matcha sau pudră de chili.
Dincolo de ciocolată, dacă alegi să savurezi această băutură pe cont propriu, o poți asocia cu alte gustări, cum sunt brânzeturile, fructele deshidratate, sushi, somon afumat și chiar friptură! Descoperă variantele care ți se potrivesc și accesează magazinul online BeiCeVrei pentru a achiziționa cele mai bune sortimente de whisky, care vor fi livrate în cel mai scurt timp la adresa indicată!