Home Casa si Gradina Utilitatea practica a pompelor submersibile pentru apa murdara

Utilitatea practica a pompelor submersibile pentru apa murdara

Tot mai multa lume apeleaza la pompele de apa pentru furnizarea apei atat pentru apa potabila, cat si pentru apa menajera. De cele mai multe ori pentru furnizarea apei sunt folosite pompele submersibile de apa, acestea avand ca si principiu de functionare ridicarea apei de la mari adancimi prin forta actionata de un motor submersibil cuplat la nivelul corpului pompei. Marele avantaj al pompelor submersibile il reprezinta eficienta energetica si faptul ca functionarea acestora in privinta nivelului de ridicare a apei este optima.

In cadrul pompelor submersibile regasim atat pompe pentru apa curata, cat si pompe apa uzata. In randul pompelor de apa murdara se regasesc si modelul de pompe cu tocator. Acestea sunt folosite cu precadere in acele zone unde apa prezinta cantitati mari de impuritati, mai ales cu rugina sau cu multe sedimente solide. Pompele pentru apa murdara sunt foarte utile in situatia in care se doreste scoaterea apei din sistemele de canalizare, din garaje, din lacuri sau din iazuri.

O pompa de apa murdara este un echipament realizat din materiale cu un grad ridicat de rezistenta la coroziune, etanseitatea acestor echipamente fiind asigurata de etansarea mecanica, numita si presetupa pompa apa. Pentru functionalitatea optima a pompelor de apa, este nevoie ca impuritatile regasite in apa care urmeaza a fi scoasa din rezervor sau din iazuri sa nu fie de dimensiuni mari. In functie de modelul si tipul pompei de apa murdara, dimensiunile maxime ale impuritatilor care pot fi extrase difera. In cazul in care apa care urmeaza a fi scoasa din rezervor, iazuri, fose septice sau canalizari prezinta impuritati care pot fi maruntite cum ar fi servetelele umede, atunci se recomanda pompele de apa cu tocator.

Folosind astfel de pompe de apa uzata, impuritatile solide vor fi maruntite. In acest sens pompele de apa cu tocator pot extrage inclusiv lichide care contin materii solide si din acest punct de vedere pot fi folosite cu succes pentru apele noroioase sau chiar pentru decantarea foselor septice. Pentru maruntirea impuritatilor solide, pompele de apa cu tocator folosesc un cutit  de maruntire. Pentru o rezistenta cat mai indelungata a acestui echipament, este important ca mecanismul de tip tocator sa fie confectionat dintr-un material cat mai rezistent. Din acest punct de vedere se recomanda alegerea unui model din fonta si otel. Chiar daca pompa de apa uzata cu tocator are capacitatea de a marunti corpurile solide care ar duce la blocarea rotorului, trebuie spus ca materiale precum carpe, pungi sau alte materiale care nu se dezintegreaza pot sa afecteze functionarea acestui mecanism.

De cele mai multe ori pompele de apa murdara cu tocator sunt folosite in zonele rezidentiale, fiind amplasate in fose sau in rezervoarele care preiau apele uzate provenind de la WC, dus sau chiuvete. Insa trebuie spus ca astfel de pompe pentru apa murdara pot fi extrem de utile inclusiv in domenii precum cel comercial sau cel industrial. Pentru o oferta diversificata de astfel de pompe de apa uzata poti accesa www.hidropompe.ro.

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Casa si Gradina
Comments are closed.