Home Parenting Adopta Slow Parenting-ul pentru o viata de familie mai simpla si mai armonioasa

Adopta Slow Parenting-ul pentru o viata de familie mai simpla si mai armonioasa

Slow Parenting

Ai impresia ca alergi in mod constant din stanga in dreapta? Gradinita, scoala, activitati extra, invitatii in week-end, sarcini menajere…. Si lista poate sa continue. Sa fim cinstiti. Avem de ce sa ne simtim epuizati si super obositi.

Cum ar fi insa daca nu ne-am mai grabi si daca am lua lucrurile incet? Toate responsabilitatile si toate angajamentele ne streseaza, ne fac sa ramanem fara energie si pana la urma nu mai avem timp sa ne ocupam de copiii nostri. Nu mai avem deloc forta de a fi cu adevarat atenti si prezenti.

Slow Parenting este un concept care te va ajuta sa recreezi adevarate momente minunate in viata de famiie, dar si sa pui dorintele si preferintele copiilor in centrul preocuparilor tale.

Slow Parenting este deci o tendinta care se opune societatii noastre moderne care valorizeaza competitia si performantele si ale carei victime sunt atat parintii cat si copiii. Deci este o miscare in voga care vrea sa vina cu un plus de bunavointa si de intelegere pentru binele familiei.

In acest context, Slow nu inseamna sa faci totul foarte lent, ci sa preferi mai degraba calitatea decat cantitatea. In acest fel, interactiunile vor fi mai autentice, mai reale si mai semnificative, vom trai cu adevarat momentul prezent si ne vom reconecta cu familia. Ne vom rupe deci de lucrurile care ne distrag la exterior pentru a fi pe deplin constienti.

Rolul parintilor deci nu este deci ca un copil sa fie cel mai performant, ci ca acesta sa fie cat mai fericit si sa se dezvolte in mod armonios. Copilaria nu este deci o competitie ci un drum care sa fie pavat cu iubire, cu bunavointa si intelegere. Singura lor preocupare atunci cand sunt mici ar trebui sa fie distractia si joaca.

Slow Parenting este derivat de la Slow Life si ne propune sa profitam de timpul prezent si sa nu ne propunem sa facem ceva. De cate ori pe zi nu spunem- Grabeste-te, Haide odata, unui copil? Le cerem sa se grabeasca pentru a veni la mancare, sa se imbrace, sa mearga la scoala sau la gradinita, sa se grabeasca sa ajunga acasa….

Este deci foarte important sa reconsideri prioritatile si sa petreceti impreuna timp de calitate. Si sa lasam copiii sa aleaga ce vor face si cum isi vor petrece ziua. Si sa experimenteze in voie mediul din jur.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Parenting
Comments are closed.