Home Calatorii Atracții turistice de top în Stuttgart

Atracții turistice de top în Stuttgart

Stuttgart, capitala statului Baden-Württemberg din sudul Germaniei, se află într-un bazin închis de livezi și dealuri acoperite de pădure. În partea de jos a văii, veți găsi râul Neckar și partea mai veche a orașului, cu frumoase clădiri istorice și case urcând ușor pe versanții din jur. Stuttgart este, de asemenea, renumit ca leagănul industriei de automobile din Germania și este găzduit de sediul central al Mercedes-Benz și Porsche. În Bremen poți ajunge rapid cu un microbuz  zgr.ro, având posibilitatea de a transporta gratuit un bagaj de 40-50 de kg. Compania ZGR oferă transport persoane din Romania în Germania zilnic , la prețuri decente, și deasemea se ocupă și de transport colete Germania – poți trimite în siguranță orice colet.

  • Staatsgalerie Stuttgart

Staatsgalerie Stuttgart găzduiește una dintre cele mai bune colecții de artă din Germania și este unul dintre cele mai vizitate muzee din țară. Cel mai bine cunoscut pentru colecția sa superlativă de picturi din secolul al XX-lea, muzeul se mândrește, de asemenea, cu colecții impresionante de artă renascentistă germană, precum și de maeștrii olandezi și italieni din secolele XIV-XIX.

  • Muzeul Mercedes-Benz

Stuttgart a avut o aventură lungă de dragoste cu automobilul, care își poate găsi rădăcinile încă din 1887, când Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach au creat un magazin aici. Unul dintre punctele forte ale oricărei vizite în oraș trebuie să fie minunatul muzeu Mercedes-Benz cu exponatele sale legate de dezvoltarea automobilului. Atracțiile sunt mai mult de 160 de vehicule. Uzina de motoare diesel din apropiere Untertürkheim este, de asemenea, deschisă pentru excursii și Muzeul Porsche, cu colecția sa rafinată de peste 300 de vehicule restaurate, merită de asemenea o vizită.

Dacă alegi să mergi în Stuttgart, asigură-te că rezervi un bilet de la o agenție de transport Romania-Germania, să ai parte de cele mai bune condiții de transport.

  • Wilhelma grădina zoologică și botanică

Numit după un palat în stil maur, construit în 1842, grădina zoologică și botanică Wilhelma este o atracție unică. Frumos amenajat cu numeroase sere, case de animale și un acvariu, Wilhelma atrage peste două milioane de vizitatori pe an. Facilitatea are peste 8.000 de animale din aproximativ 1.000 de specii, pe lângă colecția sa impresionantă de plante.

  • Schloss Solitude

Deși se află la câțiva kilometri în afara centrului orașului Stuttgart, Schloss Solitude – cunoscută și sub numele de Palatul Solitude – este o atracție care trebuie văzută. Construit pentru Ducele Karl Eugen în 1763, acest palat spectaculos conține multe apartamente și interiorul său minunat, proiectat într-un stil vechi de tip Rococo / timpuriu neoclasic. Printre lucrurile importante se numără pavilionul bine conservat, cu camerele sale decorative, precum și Sala Albă, cu acoperișul frumos, frescele și picturile de tavan. Afară, pe lângă terenurile bine întreținute, veți dori să vă plimbați  cel puțin o parte din Solitude Allee, un drum de 13 kilometri care unește Palatul Palatului Rezidențial Ludwigsburg și oferă priveliști splendide ale câmpiilor Württemberg.

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Mihai
Mai multe articole din Calatorii
Comments are closed.