Home Lifestyle Cartile care au influentat lumea

Cartile care au influentat lumea

Cartile care au influentat lumea

Oare cate din aceste carti ai reusit sa citesti? Esti curios sa afli?

Candide, Voltaire (1979). Acest roman satiric este in general considerat drept una din cele mai mari opere filozofice din literatura franceza. Vorbeste despre deziluziile unui tanar pe nume Candide, martor a numeroase suferinte si nevoit sa treaca peste o multime de obstacole in viata.

To Kill a Mockingbird, Harper Lee (1960). Povestit din punctul de vedere al tinerei Jean Louise Finch, acest roman celebru vorbeste despre rasism si despre viol. Cartea a fost recompensata cu premiul Pulitzer si se studiaza in scolile din Statele Unite Unite ale Americii.

Razboi si Pace, Lev Tolstoi. Efectul invaziei francize in Rusia este povestit in aceasta opera. Ni se prezinta viata a cinci familii aristocrate originare din Rusia. Chiar daca nu exista niciun erou sau nicio eroina principala, Natacha se indragosteste de mai multe ori si se distinge drept un personaj central.

Pride and Prejudice, Jane Austen.  Viata celor cinci surori Bennet este imortalizata de catre scriitoarea Jane Austen care vorbeste despre triumfurile acestora, esecurile in cautarea iubirii adevarate, cu un punct de vedere satiric cu privire la regulile stricte in cadrul societatii georgiene. Romantismul d-lui Darcy si viata romantica a lui Elizabeth Bennet a inspirat o multime de filme precum Jurnalul lui Bridget Jones.

Crima si pedeapsa, Fiodor Dostoevski. Romanul cunoscutului scriitor spune povestea unui student sarac care locuieste in Sankt Petersburg si care este constrans sa ucida o femeie in varsta, convins fiind ca astfel va reusi sa isi resolve problemele financiare. Este una din cele mai cunoscute opere ale romancierului.

Madame Bovary, Gustave Flaubert (1856). Primul roman al lui Gustave Flaubert vorbeste despre Emma Bovary, un roman care a socat societatea franceza la scurt timp de la publicare, scriitorul fiind acuzat de obscenitate. Insa, in ciuda numeroaselor polemici iscate, a devenit un best-seller.

Jane Eyre, Charlotte Bronte. Publicat initial sub pseudonimul Currer Bell, romanul lui Charlotte Bronte spune povestea de dragoste dintre eroina Jane Eyre si stapanul domeniului Thornfield Hall, domnul Rochester. Un incendiu imens, o femeie nebuna si un mariaj ratat, toate acestea se regasesc in faimoasa carte.

Saga Harry Potter, J.K.Rowling (1997-2007). Toata lumea a auzit de aventurile lui Harry Potter  si de aventurile prietenilor sai, Ron Weasley si Hermione Granger, care invata la scoala de magie si de vrajitorie Howgarts. Devin din ce in ce mai priceputi in manuirea baghetei magice, in rezolvarea misterelor dar si in zborul pe matura si vor lupta sa il invinga pe lordul Voldemort.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Lifestyle
Comments are closed.