Home Recomandari Cum poti alege culorile pentru decorul nuntii?

Cum poti alege culorile pentru decorul nuntii?

Cum poti alege culorile pentru decorul nuntii

Daca vorbim despre organizarea sau planificarea nuntii, ne gandim la rochie, la verighete, la buchetul de mireasa, la locul de receptie sau la invitatiile de nunta. Perfect normal. Doar ca unele persoane, uita de un punct esential atunci cand vine vorba despre decorul celei mai importante zile din viata lor- este vorba despre culori.

Este deci foarte important sa acorzi cea mai mare importanta culorilor. Acestea depind de o multime de factori precum anotimpurile, tema sau stilul nuntii. O sarcina destul de grea deoarece va trebui sa tii cont de o multime de lucruri.

In functie de perioada anului

Mai intai, decorarea nuntii tine de anotimpuri. De la invitatiile de nunta la decorurile pentru masa, detaliile se inspira in general de la perioada anului. Este deci foarte important sa stii care sunt culorile specifice fiecarui sezon.

Toamna – nuanta de grenat, de ocru, de verde inchis, de mustariu sau de purpuriu.
Iarna – albul si negrul, albastrul, violetul sau maroul.
Primavara – verdele, turcoazul, galbenul lamaie, nuanta de roz fuchsia sau de alb.
Vara – rozul, lavanda, albastrul ciel sau verdele menta.

In functie de tema

Sa atribui o tema nuntii tale este un lucru important atunci cand vrei sa ai cateva piste pentru decor. Si culorile joaca un rol major deoarece pot intari stilul pe care vrei sa il insufli celei mai importante zile din viata ta.

De exemplu, daca ai ales cinema-ul pe post de laitmotiv, alege nuantele de alb si de negru. Cu o tema marina, cele mai frumoase nuante sunt cele de alb, de albastru si de crem,care fac referire directa la mare si la nisip.

In ceea ce priveste nuntile vintage, in general, acestea au cele mai frumoase nuante de pastel, precum rozul,movul, galbenul sau verdele.

In functie de tipul de nunta

Chiar daca in zilele noastre, nuntile modele predomina, unele persoane acorda o mare importanta protocolului. Nuntile mai formale se compun cel mai adesea din tonuri mai sobre precum albul, negrul, argintiul si auriul. La cealalalta extrema, nuntile boeme, in general, mai putin formale, privilegiaza nuantele de pastel.

Indiferent de tema nuntii trebuie sa incerci sa mentii un anumit echilibru deoarece unele nuante sunt mai potrivite decat celelalte. De exemplu, se prefera sa se amestece albul sau nuanta de ivoire cu albastru sau cu rosu.

Regula de aur in ceea ce priveste decorul- nu trebuie sa se amestece mai mult de patru culori.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.