Home Recomandari Cum să alegi o hrană de bună calitate pentru câini

Cum să alegi o hrană de bună calitate pentru câini

Cum să alegi o hrană de bună calitate pentru câini

Hrana de bună calitate este esențială pentru sănătatea câinilor noștri. Există mai multe opțiuni pe piață, deși, datorită ușurinței sale de utilizare și conservare, hrana uscată este cea mai răspândită. Cu toate acestea, din cauza numărului mare de sortimente de hrană pentru câini comercializate în magazine, alegerea hranei potrivite nu este deloc ușoară.

În cele ce urmează, îți vom vorbi despre tipurile de hrană și despre aspectele de care trebuie să ții cont pentu a face cea mai bună alegere.

Tipuri de hrană pentru câini

În general, știm că mâncarea pentru câini este fabricată prin supunerea ingredientelor unui proces de extrudare în care acestea pierd apă, formându-se boabe mai mari sau mai mici, numite și crochete, care pot fi păstrate în bune condiții pentru perioade lungi de timp. Dar astăzi există și hrană care, în loc de crochete, ia forma unor granule, după un proces de presare la rece, mai puțin agresiv cu substanțele nutritive decât cel de extrudare.

Cu toate acestea, există și alte clasificări  de care trebuie să ții cont. Cea care ar trebui să te intereseze cel mai mult atunci când vine vorba cunoșterea modului în care trebuie să alegi o hrană bună pentru câinele tău, este cea care se referă la calitatea ingredientelor folosite. Astfel, există hrana naturală și holistică, care se diferențiază de celelalte sortimente prin faptul că nu conține ingrediente artificiale ci materii prime de calitate superioară, până la punctul în care utilizează carne potrivită pentru consumul uman. Acest lucru va proveni de la animale care trăiesc în anumite condiții care garantează bunăstarea lor. Există chiar și hrană organică fabricată din materii prime lipsite de pesticide și aditivi artificiali.

În plus, este la modă hrana pentru câini, care nu conține cereale. Câinii nu digeră bine acești carbohidrați, de aceea cerealele sunt înlocuite cu legume precum mazărea. În această direcție, este, de asemenea, necesar să facem diferența între hrana specifică pentru câinii cu alergii sau intoleranțe alimentare. Acestea sunt în general fabricate cu o singură proteină și ingrediente cu care câinele nu este obișnuit, deoarece pentru aceste tulburări este important să i se ofere câinelui hrană pe care nu a mai consumată înainte.

De exemplu, poți găsi hrană pe bază de carne de somon, de cal sau rață combinată cu cartof dulce sau cartof.

De asemenea, sunt foarte importante toate sortimentele de hrană special formulate pentru câinii care suferă de diferite boli, precum insuficiență renală, insuficiență hepatică, diabet, probleme de mobilitate, probleme cardiace, urinare etc. În aceste cazuri, hrana este considerată o parte fundamentală a tratamentului, fiind mai importantă, în această situație, eficacitatea acesteia decât lista de ingrediente.

Desigur, există și diferite tipuri de hrană pentru câini, în funcție de diferitele caracteristici ale câinelui, de exemplu:

Etapa sa vitală: există hrană pentru pui, adulți și vârstnici, uneori făcându-se diferența între câinii mai în vârstă și cei foarte bătrâni. De asemenea, există hrană potrivită pentru toate vârstele.

Activitatea câinelui: pentru câini foarte activi sau de lucru, spre deosebire de câinii de companie.

Greutatea sa: există pentru câinii obezi, supraponderali sau pentru a le menține greutatea ideală.

Dimensiunea sa: dimensiunea crochetei poate fi adaptată la dimensiunea câinelui, ținând cont de exemplarele de dimensiuni mini, mici, medii, mari sau foarte mari.

Constituția sa: există hrană pentru câini cu constituție mai atletică sau, dimpotrivă, mai robustă.

Rasa sa: există hrană specială pentru câini în funcție de rasa sa, cu o formă de crochete și o compoziție adaptată nevoilor sale specifice, cum ar fi boxerul, buldogul francez, golden retriever, labrador etc.

Ce ar trebui să conțină o hrană de calitate pentru câini

Câinii sunt animale carnivore. Prin urmare, primul ingredient trebuie să fie proteinele animale. Adică carne sau pește. Din acest motiv, atunci când alegi hrana pentru câinele tău, pe lângă alegerea tipului potrivit pentru caracteristicile acestuia, trebuie să te uiți la lista cu ingrediente. Trebuie verifici dacă primul ingredient  specificat este carnea de pui deshidratată sau peștele deshidratat. Dacă se adaugă în stare proaspătă în timpul procesului de extrudare va pierde apă. Astfel, produsul final va conține aproximativ jumătate din cantitatea specificată. De asemenea, reține că hrana cu cel mai mare procent de carne va fi mai bună și calitatea va crește în funcție de originea cărnii respective.

Ținând cont de cele dezvăluite mai sus, îți recomandăm să alegi pentru prietenul tău necuvântător hrană pentru câini de la Lenda. Această hrană fabricată în Spania, conține ingediente 100% naturale, atent selecționate de la fermele din Galicia. Este fără organisme modificate genetic, fără coloranți artificiali, arome sau conservați. Fără grâu, soia, lapte sau carne roșie. Conține în schimb toți nutrienții necesari unei dezvoltări sănătoase a câinelui.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.