Home Lifestyle Cum pot adauga vegetarianii mai multe proteine in dieta lor

Cum pot adauga vegetarianii mai multe proteine in dieta lor

Cum vegetarianii pot adauga mai multe proteine in dieta lor

O preocupare comuna pentru majoritatea vegetarienilor este daca primesc suficiente proteine din dieta lor. Este adevarat ca a fi urmat de o dieta vegetariana stricta va poate face sa aveti deficienta in unele substante nutritive, inclusiv calciu, zinc, fier, omega 3, vitamina D si proteine.

Dar este complet posibil sa obtineti suficiente proteine atunci cand urmati o dieta vegetariana. Trebuie doar sa te pricepi la felul in care mananci si ce mananci. Proteinele nu sunt produse de corpul nostru si daca nu le oferim corpului nostru in fiecare zi, muschii se epuizeaza si puteti avea alte probleme.

Echilibreaza-ti proteinele

Aveti combinatii inteligente precum dal chawal, khichdi, pita cu hummus, deoarece acestea va ofera proteine complete.

Pe langa faptul ca aveti doar orez si grau, mancati si quinoa, ovaz, hrisca, amarant si bajra, toate avand mai multe proteine in comparatie cu orezul si graul.

Adaugati nuci si seminte

A avea 1-2 tipuri de nuci in fiecare zi si 1 lingura din orice seminte prajite in fiecare zi este o modalitate excelenta de a creste aportul de proteine.

Soia

Soia este o sursa de proteine complete, incercati sa o includeti in dieta dumneavoastra. Aveti tofu, nutrela si edamame frecvent.

Lintea

Mananca mai multi dals. Doi cei mai buni dals sunt mugurii si sattu.

Legume

Mazarea, broccoli si spanac va ofera 7 grame de proteine pe cana gatita. Cartofii, conopida, okra, ciupercile si fasolea franceza au 5 grame de proteine pe cana gatita. Sfecla rosie va ofera 4 grame de proteine pe cana gatita. Cand aveti legume bogate in proteine, se adauga la aportul total de proteine.

Algele

Algele Spirulina, avand 30 de grame din ea intr-un pahar cu apa, va vor oferi 8 grame de proteine de buna calitate.

Lactate

Toate produsele lactate sunt surse bogate si complete de proteine.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Lifestyle
Comments are closed.