Home Recomandari Pachira Aquatica – planta decorativa ce aduce bunastare si prosperitate

Pachira Aquatica – planta decorativa ce aduce bunastare si prosperitate

Pachira Aquatica – planta decorativa ce aduce bunastare si prosperitate

Fie ca vorbim despre un apartament, fie ca ne gandim la spatiul unui birou, prezenta unor plante decorative de interior contribuie semnificativ la crearea unei atmosfere primitoare si placute. Exista foarte multe plante decorative pentru care poti sa optezi atunci cand vine vorba despre decorarea interiorului apartamentului, casei sau biroului. Una dintre cele mai cautate plante decorative in ultimul timp este Pachira Aquatica, cunoscuta drept Castanul Malabar ori Arborele Banilor.

Feng Shui

Conform filozofiei Feng Shui aceasta planta decorativa are menirea de a crea energie pozitiva, acel „chi” care contribuie la norocul si bunastarea oricarui spatiu in care aceasta planta este prezenta. Traditia Feng Shui aseamana frunzele plantei Pachira Aquatica cu niste maini verzi care au menirea de a capta si de a retine norocul si bunastarea, iar tulpina impletita stocheaza comoara reprezentata de prosperitate si bunastare.

Legenda legata de planta decorativa Pachira Aquatica afirma ca „Arborele Banilor” va contribui la bogatia celui care detine aceasta planta, iar trunchiurile plantei sunt impletite tocmai pentru a retine, pentru a bloca aceasta prosperitate si bogatie pentru cel care este proprietarul plantei. Desi aceasta planta decorativa a devenit tot mai populara mai intai in Asia, in ultimii ani ajungand apreciata si in Europa, trebuie spus ca Pachira Aquatica este originara din zona Americii Centrale si de Sud.

Intretinerea si ingrijirea acestei plante decorative pentru camera se face extrem de usor si nu vorbim de o planta pretentioasa conform specialistilor in horticultura. Este o planta decorativa care nu iubeste excesul de umezeala in sol si prin urmare poate fi udata o singura data pe saptamana. Pe de alta parte, Pachira Aquatica prefera umezeala din aer si din acest punct de vedere poate fi udata cu un pulverizator vara cand aerul este mai uscat, dar si iarna daca in spatiul in care este tinuta aerul este uscat prin prisma surselor de incalzire.

Pachira Aquatica

Pachira Aquatica

Referitor la lumina de care are nevoie pentru a se dezvolta, Pachira Aquatica prefera spatiile bine iluminate de lumina naturala, dar prefera lumina indirecta. Prin urmare este recomandat sa fie amplasata astfel incat lumina soarelui sa nu bata direct pe planta. Semnul ca primeste prea multa lumina este dat de faptul ca unele frunze incep sa se ingalbeneasca.

Daca vrei sa te bucuri de o planta decorativa usor de intretinut si care poate sa contribuie la prosperitatea si bunastarea locuintei tale sau a apartamentului tau, atunci cu siguranta Pachira Aquatica este alegerea ideala.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.